Adıyaman’ın Besni ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Servi Mehmet Erdemoğlu Yurdunda kalan yaklaşık 70 öğrenci, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Akşam Yemeğinden Sonra Peş Peşe Şikâyetler
Zehirlenme şüphesi, Besni’de öğrenim gören Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi ve Besni Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin kaldığı yurtta meydana geldi. Akşam yemeğinin ardından mide bulantısı ve kusma şikâyeti yaşayan öğrenciler için yurda çok sayıda ambulans sevk edildi.
Öğrenciler, hızla Besni Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Öğrencilerin Sağlık Durumu İyi
Hastanede yapılan ilk değerlendirmelerde olayın yemekten kaynaklı zehirlenme şüphesi olduğu belirtildi. Servislerde gözlem altında tutulan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Üniversite Rektörü Hastaneye Gitti
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, hastaneye giderek öğrencileri ziyaret etti ve sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.
İnceleme Başlatıldı
Yetkililer, zehirlenme şüphesinin kesin nedenini belirlemek için gıda numuneleri ve yemekhane denetimleri üzerinden inceleme başlattı.