Özgür Özel'e Saldıran Zanlının Sabıkası K*n Dondurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine katıldıktan sonra bina çıkışında fiziki saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde yakalanan S.T., gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü duyurdu. Olay sonrası yapılan kimlik tespitlerinde, saldırganın geçmişine dair kan donduran bir ayrıntı yakalandı.
20 Yıl Önce Kendi Çocuklarını Katletmiş
Gözaltına alınan S.T.’nin, 2004 yılında Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde gerçekleşen korkunç bir c*nayetin faili olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, 9 Mayıs 2004 tarihinde sabaha karşı evine gelen S.T., önce oğlu Barış’ı (19), ardından kızı Mutlu’yu (17) silahla vurdu. Çocuklarının yaşadığını fark edince, bu kez mutfağa giderek bir bıçak aldı ve yaralı iki çocuğunu bıçaklayarak öld*rdü. Olay sırasında evde bulunan üçüncü çocuğu Yasemin (16) ise, can havliyle ikinci kattaki balkon penceresinden atlayarak hayatta kalmayı başardı.
Zanlı Hakkında Adli Süreç Sürüyor
Emniyetteki sorgusu devam eden S.T.'nin geçmişteki sabıkası, kamuoyunda infial yarattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın her yönüyle araştırıldığını ve saldırganın tüm bağlantılarının mercek altına alındığını belirtti.
İçişleri Bakanlığı paylaşımında, "Hırsızlık ve tehdit suçlarından kaydı vardır. Müebbet hapis cezası alan S.T., 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.