Özgür Özel, İspanya Başbakanı Sanchez'in Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını belirtmesi üzerine sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanıma çağrısını yineledi.
Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki son savaşın ardından, bölgedeki barış ve güvenliğin sağlanmasının tek yolunun Filistin'in tanınması olduğunu dile getirmişti. Özel, Sanchez'in bu kararını memnuniyetle karşılayarak dünya sosyal demokrat liderlerine çağrıda bulundu.
Özgür Özel'in Twitter'dan Yaptığı Çağrı
CHP lideri, Pedro Sanchez'in Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
"İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı değerli dostum Pedro Sanchez'in Filistin Devleti'ni yaz aylarından önce tanıyacakları açıklamasını memnuniyetle karşıladım. Tüm sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanıma ve Filistin'in yanında durma çağrımı yineliyorum."
Sanchez, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısının ardından Özel'i tebrik etmişti.