Özgür Özel TÜSİAD'ı Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  TÜSİAD’ı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Özel, ''Türkiye’nin demokrasi, adalet, kalkınma talebini, birlikte kazanma ve birlikte bölüşmeye ilişkin, birlikte adilce bölüşmeye ilişkin taleplerimizi, niyetlerimizi, umutlarımızı konuştuk. Üzerine mutabakata varılan nokta; hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve bunun Türkiye ekonomisine yapacağı pozitif katkıdır” dedi.
Özgür Özel TÜSİAD'ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti. Özel, saat 14.30 sıralarında beraberindeki heyetle birlikte TÜSİAD’ın Beyoğlu’ndaki binasına geldi. Görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürerken, Özel’e CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe eşlik etti. TÜSİAD Başkanı Orhab Turan, Özel ve heyeti kapıda karşıladı. Girişte basına açıklama yapılmadı.

Özgür Özel TÜSİAD'ı Ziyaret Etti

"Ortak Noktamız Hukukun Üstünlüğü"

Özel görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Özel, ziyarete ve TÜSİAD’a yönelik soruşturma ile davalara ilişkin olarak şunları açıkladı;

“Tabii İstanbul programlarımıza geldiğimizde çeşitli planlamalar yapıyoruz. TÜSİAD’ın geçtiğimiz aylarda bir Genel Kurulu’nda Sayın Başkanı’nın, Orhan Başkan’ın ve İstişare Heyeti Başkanı Ömer Başkan’ın sözleri üzerine ifadeye götürüldükleri süreçte dayanışma duygularımızı iletmiş, bir ziyaret planlamıştık. 19 Mart sonrası yaşananlar, olağanüstü gündem, bu tip ziyaretleri yapmayı olanaklı kılmadı. Geçtiğimiz günlerde de yine çok hareketli, çok tartışmalı süreçler yaşandı. Bugün Ömer Başkanımızı, TÜSİAD Yönetim Kurulu’nu geniş bir heyetle ziyaret etmek istedik. Türkiye’nin demokrasi, adalet, kalkınma talebini, birlikte kazanma ve birlikte bölüşmeye ilişkin, birlikte adilce bölüşmeye ilişkin taleplerimizi, niyetlerimizi, umutlarımızı konuştuk. Üzerine mutabakata varılan nokta; hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve bunun Türkiye ekonomisine yapacağı pozitif katkıdır. Zaten TÜSİAD tüm raporlarında hem Türkiye’ye yatırım çekmek için, hem Türkiye’deki yatırım ortamının en elverişli hale gelmesi için hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyor. Bu konudaki ortak duygularımızı zaten paylaştık. Bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin biliyorsunuz program çalışması var. Bugünü doğru okuyan, yarını yakalayan ve Türkiye’deki hem iş insanlarına hem de Türkiye’deki emekçilere dünyadaki gelişmeleri doğru analiz ederek, hep birlikte hem çok çalışıp, hem de emeğimizin karşılığını alacağımız, Türkiye’nin potansiyelini doğru görüp, en üst noktaya çıkarıp, birlikte çok kazanacağımız, adilce bölüşeceğimiz bir sürece yönelik olarak partimizin iradesini ifade ettik. Yaptığımız çalışmalardan ve önümüzdeki dönemde hem Cumhurbaşkanlığı Kampanya Ofisi’nin ortaya koyacağı perspektiften, hem de parti programının Türkiye’nin önüne koyacağı yol haritasından bahsetme imkanı bulduk. Bu süreç somutlaştıkça, birlikte çalışma ve iletişim halinde olma noktasında sohbet ettik.

Bugün Akşam Hep Birlikte Beyazıt'tayız

Özel, “Bugün akşam hep birlikte Beyazıt’tayız. İstanbul’un bütün üniversite öğrencileriyle, gençleriyle ve 19 Mart darbesini hep beraber püskürttümüz her yaştan, her görüşten demokratlarla birlikte bir kez daha Saraçhane‘ye çok yakın bir yerde ve Saraçhane mücadelesine en önemli desteği vermiş olan Beyazıt’ta Ekrem Başkan'ın o harika, herkesin beğendiği hale getirdiği o güzel meydanda hem adayımıza özgürlüğü isteyeceğiz hem de sandığı isteyeceğimiz bir gün için buradayız.

Özgür Özel TÜSİAD'ı Ziyaret Etti

''Hem emekçinin hem de işverenin yüzünün güldüğü bir yarının mümkün olduğunu biliyoruz''

Buradan sonra Türkiye’nin önünde yeni bir iktidar, yeni bir dönem vardır. Türkiye’nin demokratları demokrasiye sahip çıkacaklar ve iktidar değiştikten sonra Türkiye’de hep birlikte kazanacağımız, hep birlikte güçleneceğimiz, iş insanlarının da mutlu olduğu, sermayenin de mutlu olduğu ancak emekçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kalktığı, Türkiye’nin hem dünyadaki ticaretten payını yükselttiği hem Türkiye’deki var olan potansiyeli en iyi şekilde değerlendirdiği ve bunu doğru bir vergi sistemi ile hakça bölüştüğü, Türkiye’de hem emekçinin yüzünün güldüğü hem de işverenin yüzünün güldüğü bir yarının mümkün olduğunu biliyoruz. Bunu konuştuk ve bunu anlattık. Konuşmaya, anlatmaya ve iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin enerjisini hem iş dünyasıyla, hem emek dünyasıyla, hem gençlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ne Olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Şubat 2025’te düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptıkları konuşmalarla “Basın Yayın Yoluyla Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” ve “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçlarını işledikleri gerekçesiyle TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında iki ayrı iddianame düzenlenmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Yargıyı telkin ve yönlendirme içeren, gerçeğe aykırı ve dezenformasyon niteliğindeki beyanlarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştıkları” öne sürüldü. Her iki ismin basın yayın yoluyla zincirleme suç işlediği iddiasıyla 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenirken, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan da ayrı bir dosya kapsamında 5 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Turan ve Aras, mart ayı başında polis eşliğinde evlerinden alınarak ifadeye götürüldü. Savcılık sorgularının ardından “basın yoluyla yanıltıcı bilgi yayma” suçlamasıyla Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen iki ismin yurt dışına çıkmaları yasaklanmıştı.

Savcılık, her iki ismin kamuoyuyla paylaştıkları eleştirel değerlendirmelerin “basında çıkan haberlerden ibaret” olduğunu, “doğrudan bilgi sahibi olmadan kamuoyunu etkileyebilecek şekilde” konuşmalar yaptıklarını savundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.