CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Deniz Baykal için Ankara Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, Baykal’ın siyasi mirasına ve 1 Mart tezkeresine dikkat çekti.

Özel, Deniz Baykal’ın vefatının üçüncü yıl dönümünde hem ailesi hem de Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle birlikte mezarı başında olduklarını belirterek, Baykal’ın siyasi hayatındaki önemli dönemeçleri hatırlattı.

“1 MART’TA TÜRKİYE’Yİ BU OYUNA ALET ETTİRMEDİ”
Özel, konuşmasında 1 Mart tezkeresine vurgu yaptı. Özel, dönemin siyasi atmosferine atıfta bulunarak, ABD’nin Irak işgali sürecinde Türkiye üzerinden operasyon planladığını, Deniz Baykal ve CHP grubunun ise buna karşı çıktığını ifade etti.
Özel, 1 Mart tezkeresinde CHP’nin direndiğini ve yeterli çoğunluğun sağlanmasına engel olunduğunu belirtti. Baykal’ın bu süreçteki tutumunun Türkiye’nin savaşa doğrudan dahil olmasını engellediğini savundu.
ERDOĞAN VE GAZZE PLANI ELEŞTİRİSİ
Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Özel, geçmişte Irak tezkeresine destek verildiğini, bugün ise Gazze üzerinden yeni bir planın gündemde olduğunu öne sürdü. Özel, CHP’nin hem Irak işgaline hem de Filistin’e yönelik planlara karşı durduğunu söyledi.
CHP’nin dış politikada duruşunun net olduğunu ifade eden Özel, partisinin “Amerikan karşıtı olmakla” eleştirildiğini hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel olarak emperyal politikalara karşı tavır aldığını dile getirdi.
Özel, CHP’nin bundan sonraki süreçte de aynı çizgide hareket edeceğini ve sandıkta milletin karşısına bu duruşla çıkacaklarını kaydetti.