Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Hakim Enes Güran'a Sordu! "Narin anneni ve amcanı öyle görmüş olabilir mi?"

Hakim Enes Güran'a Sordu! "Narin anneni ve amcanı öyle görmüş olabilir mi?"

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ci*ayetine ilişkin davada ilk duruşma başladı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ci*ayetine ilişkin davada ilk duruşma başladı.

Hakim Enes Güran'a Sordu! "Narin anneni ve amcanı öyle görmüş olabilir mi?"

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin davada ilk duruşma gerçekleştirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan soruşturma neticesinde tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes, amca Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar mahkemede hazır bulundu.

O Gazeteci Narin Davasında Ne Dediyse Çıktı1 (1)-5

Nevzat Batiyar, “Salim Güran bana Yüksel ile birlikte olduğumuzu Narin gördüğü için onu öldürdüm dedi” demişti. Nevzat Bahtiyar’ın savunmasından sonra Narin’in abisi Ener Güran’ın ifadesi alınacak ve savunmasını yapacak.

Enes Güran ile Hakim Arasında Geçen Soru Cevaplar

Hakim: Narin, anneni ve amcanı öyle görmüş olabilir mi?"

Enes Güran: Sayın hakim, o benim annem, bu şekilde sormanız çok kötü.

Hakim: Haklısın, özür dilerim. Gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyorum.

Enes Güran: Malatya’dan ayın 20'sinde geldim. Ertesi sabah 07:30’da uyandım. Annemi, Muhammet’i, Eren’i gördüm. Babam Arif Güran aşağı indi. Muzaffer Güran bize eşlik etti. Daha sonra babam ve Muzaffer, Batman’a gitti. Narin, Muhammet, Eren ve ben evdeydik. Annemin evden çıktığını fark ettim. Saat geç olunca annemi aradık, yemek hazırladı. Narin yanıma geldi. Ben sosyal medyadaydım. Narin anneme ''Saat 13:00 oldu, camiye gideceğim.'' dedi. Daha sonra Narin’i görmedim. Koltuğa uzanıp yattım. Uyurken biri beni aradı, saat 16:00 sıralarında annemi ve Hediye’yi gördüm. Sonra dışarı çıktım.

- Hakim: Telefonun yanında mıydı?

- Evet. Sonra Tahir Kaya yanıma geldi, sohbet ettik. Bakkala gittik, cebimde 200 lira vardı. Sonradan Muhammet Kaya ile çeşme tarafına gittik. Daha sonra beni eve bıraktılar. Eve gidince üvey babaannem Süheyla’yı gördüm.

- Saat kaçtı?

- Saat 17.30 sıralarıydı. Telefonla oynuyordum, annem abimi aramam gerektiğini söyledi. Geç geleceklerini söylediler. Sonra arkadaşlarımla sigara içiyordum.

- Esrar mı, sigara mı? Diyarbakır’da esrara da düz sigara deniyor.

- Hayır, sigara içiyorduk.

- Salim Güran’ı hiç gördün mü?

- Hayır, görmedim.

- Nevzat gibi senin de çelişen beyanların var, neden?

- Hatırlamadığım şeyler var.

- Bu çelişki bir şey gizlediğinizden değil yani?

- Olayın şokundan, sayın hakim.

- Senin hoş olmayan bir görüntü içerisinde olduğun iddia ediliyor.

- Hayır, kesinlikle öyle bir şey yok.

- Salim’in kızlarıyla aranda sorun var mı?

- Hayır.

- Onlarla bir ilişkiye girdin mi?

- Hayır.

Diyarbakır barosundan bir avukat Kolunu nasıl ısırdın, gösterir misin?

Enes, kolunu açıp kendisini nasıl ısırdığını gösterdi.

Sert bir şekilde ısırdım kolumu, buradan sıkıp koltuğa bastırdım.

Gazeteci Emrullah Erdinç'in haberine göre:

Enes Güran: Açık konuşayım, bana Salim Güran ile ilgili sorular sorulurken işkence edildi. Nevzat ile ilgili söylediklerim doğru, köyün en pis insanıdır, kekemedir.

Enes Güran, annesi Yüksel Güran’a işkence edildiğini, bu görüntülerin jandarma tarafından kendisine izletildiğini, şu an hücrede kaldığını ve ailesinin bunu bilmediğini Mahkeme Başkanına ifade etti. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız