Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Merdan Yanardağ Cezaevinden Seslendi: “Bu Zulme Boyun Eğmeyeceğim!”

Merdan Yanardağ Cezaevinden Seslendi: “Bu Zulme Boyun Eğmeyeceğim!”

Tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, cezaevinden gönderdiği mesajda, “Bu tertip de bozulacak, bu zulme boyun eğmeyeceğim” dedi.

Tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, cezaevinden gönderdiği mesajda, “Bu tertip de bozulacak, bu zulme boyun eğmeyeceğim” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Merdan Yanardağ Cezaevinden Seslendi: “Bu Zulme Boyun Eğmeyeceğim!”

Tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, cezaevinden gönderdiği mesajda, “Bu tertip de bozulacak, bu zulme boyun eğmeyeceğim” dedi.
Yanardağ, mesajında TELE1’in kuruluş sürecini, bağımsız yayıncılık mücadelesini ve yaşanan sürece ilişkin kararlılığını dile getirdi.

“Gazetecilerin Kurduğu Bir Kanalı Halkla Buluşturduk”

Yanardağ, TELE1 çalışanlarına hitaben kaleme aldığı mesajında, kanalı “gazetecilerin kurduğu, yönettiği ve ürettiği” bir yayın kuruluşu olarak tanımladı.
Medyanın büyük oranda sermaye kontrolüne geçtiği bir dönemde TELE1’in, “bağımsız, halktan yana ve aydınlanmacı yayıncılığın mümkün olduğunu” kanıtladığını vurguladı.“Birlikte Türkiye basın tarihinin hiçbir zaman unutamayacağı büyük bir başarıya imza attık. Medyanın sermaye bileşeninin değiştiği, gazetecilerin ikinci plana atıldığı bir ortamda, TELE1’i büyük imkansızlıklara karşın engelleri aşarak geniş kitlelerle buluşturduk.”

“TELE1 Bir Mucize Yarattı”

Merdan Yanardağ, TELE1’in kısa sürede Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından biri haline geldiğini belirterek, bu başarının arkasında ekip çalışması ve halk desteğinin bulunduğunu ifade etti:“Bu başarıyı sizlerin büyük özverisi, halkın ve dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirdik. Bu yanıyla deyim uygunsa bir mucize yarattık.”

“Kayyum Ataması Basın Özgürlüğüne Saldırıdır”

Yanardağ, TELE1’e kayyum atanması kararını sert sözlerle eleştirdi.
Bu girişimin “düşünce, basın ve ifade özgürlüğüne ağır bir saldırı” olduğunu belirten Yanardağ, yaşanan süreci “hukuksuz bir tertip” olarak nitelendirdi.“Emeklerimize, 9 yıllık birikimimize 5. sınıf bir kumpasla el koyma yoluna gittiler. TELE1’e yönelik bu yağmalama girişimini hiçbir zaman kabul etmeyeceğim. Bu tertip de bozulacak, bu zulme boyun eğmeyeceğim.”

“Hiç Kimsenin Kuşkusu Olmasın, Yeniden Kuracağız”

Mesajının sonunda TELE1 çalışanlarına ve izleyicilerine seslenen Yanardağ, umudunu ve kararlılığını koruduğunu belirtti.“Ayrılanlar gibi kalacak olanların da kalbimdeki yeri değişmeyecek. ‘İhanet’ olmadığı sürece sorun yoktur.
Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; yeniden TELE1 gibi, hatta TELE1’den daha büyük kurumlar yaratacağız. Yeniden birlikte olacağız. Hepinizi çok seviyorum, yolunuz açık olsun.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız