Akdeniz Gerçek | Gündem | Melih Gökçek Soruşturmasında Gazeteci Murat Ağırel Tanık Olarak İfade Verdi

Melih Gökçek Soruşturmasında Gazeteci Murat Ağırel Tanık Olarak İfade Verdi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki soruşturmada gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla adliyeye gelerek ifade verdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki soruşturmada gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla adliyeye gelerek ifade verdi.

Melih Gökçek Soruşturmasında Gazeteci Murat Ağırel Tanık Olarak İfade Verdi
KAYNAK: İlayda Nur Can

EAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek hakkında, yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı iddiasıyla başlatılan resen soruşturma tüm hızıyla sürerken, soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, iddialara yönelik yürüttüğü araştırmalar ve elindeki belgeler nedeniyle savcılığa tanık sıfatıyla ifade verdi.

Gazetecilik Faaliyetini ve Araştırmalarını Anlattı

Ankara Adliyesi’ne gelerek savcılığa ifade veren Murat Ağırel, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yürüttüğü gazetecilik faaliyetleri kapsamında Melih Gökçek, oğlu Ahmet Gökçek ve eşi Hülya Gökçek'in Almanya'nın Düsseldorf şehrinde kurduğu "HAMAG" isimli şirketin izini sürdüğünü belirtti. Şirketin finansal hareketliliklerini ve gayrimenkul yatırımlarını adım adım takip ettiğini ifade etti.

Milyonluk Gayrimenkul Yatırımları ve Lüksemburg İddiası

Ağırel, sıfır ciro ve çalışanla 30 bin avro sermayeyle kurulan şirketin kısa sürede ciddi bir servete ulaştığını belirtti. Şirketin mal varlığının 2024 yılına gelindiğinde 15 daire ve 2 ticari alana ulaştığını, ardından Velbert şehrinde 8 milyon 700 bin avro değerinde 18 daire ile 5 ticari alanın bulunduğu bir alışveriş merkezi için sözleşme yapıldığını aktardı. Bu satışın şartların yerine getirilmemesi nedeniyle gerçekleşmediğini, ardından rotanın Lüksemburg'a çevrildiğini belirten Ağırel, burada 180 ila 200 milyon avro değerinde bir alışveriş merkezi için pazarlık yapıldığını ancak uzlaşma sağlanamadığını kaydetti.

Elimdeki Tüm Belgeleri Teslim Ettim

İddiaların ardından Melih Gökçek'in konuyu yalanladığını hatırlatan Ağırel, ellerindeki belgeleri savcılığa sunabileceğini daha önce beyan ettiğini hatırlattı. Bu kapsamda davet üzerine adliyeye gelerek tanık olarak bildiklerini ve elindeki tüm bilgi ile belgeleri savcılık yetkilileriyle ayrıntılı bir şekilde paylaştığını ifade etti.

Resim
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız