Akdeniz Gerçek | Gündem | İstanbul Semalarında SOLOTÜRK ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu!

İstanbul Semalarında SOLOTÜRK ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu!

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki SOLOTÜRK ekibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirdiği gösteri uçuşuyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki SOLOTÜRK ekibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirdiği gösteri uçuşuyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

İstanbul Semalarında SOLOTÜRK ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu!
KAYNAK: İHA

Türk Hava Kuvvetleri'nin gururu SOLOTÜRK, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu İstanbul semalarına taşıdı. Yenikapı etkinlik alanını dolduran binlerce İstanbullu, Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan gösteri ekibinin şovuna tanıklık etti. Uçuş öncesinde sahne alan Mehter Takımı'nın verdiği konser alandaki bayram coşkusunu artırırken, asıl heyecan gökyüzünde yaşandı. SOLOTÜRK Kol Komutanı Hava Pilot Yarbay Murat Bakıcı'nın F-16 savaş uçağıyla gerçekleştirdiği akrobasi hareketleri ve zorlu manevralar alanı dolduran kalabalığın nefesini kesti. Gökyüzünde adeta bir görsel şölen oluşturan tecrübeli pilot, İstanbul'daki bayram kutlamalarını zirveye taşıdı.

İstanbullular o anları hayranlıkla izledi 

Gösteri uçuşu alanındaki vatandaşlar, Yenikapı semalarında süzülen F-16 uçağını büyük bir beğeniyle takip etti. Etkinlik alanını dolduran her yaştan İstanbullu, bu tarihi anları ölümsüzleştirmek için cep telefonlarıyla kayda girdi. Uçuş gösterisini ailesiyle izlemeye gelen Arif İnanır, duyduğu gururu "30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum. Ailemle geldim. Çok güzel bir gösteriydi. SOLOTÜRK gösterisine ilk defa geldik. Çok beğendik. Emeği geçen tüm komutanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" sözleriyle dile getirdi.

Geleceğin askerlerine ilham veren gösteri 

Alandaki heyecan dalgası artarken, uçakların akrobatik hareketleri büyük alkış topladı. Etkinliğe katılan Esra Karadağ, "30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bütün Türk halkının bayramını kutluyorum. Şu an Yenikapı’dayız. SOLOTÜRK gösterisini izledik. Gerçekten muhteşemdi. Pilotlarımızı tebrik ediyorum. Ailemle birlikte geldim. Daha önce 29 Ekim’de de izlemiştim. Hayran kaldım. Bizi ters selamladığı hareket en beğendiğim hareketti" diyerek gösterinin etkileyiciliğine vurgu yaptı. Genç izleyicilerden Elif Naz Ekinci ise SOLOTÜRK'ün kendisinde bıraktığı izlenimi, "Ailemle geldim. İlk defa geliyorum. Gelecekte asker olmak isteyen biri olarak hayran kaldım" şeklinde özetledi. Etkinlik, vatandaşlara hem gurur hem de heyecan dolu anlar yaşatarak hafızalara kazındı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız