Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) yönelik konser harcamalarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları, İçişleri Bakanlığı’nın gündemine taşındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ifade ve savunma için 1 haftalık süre verdi.

NE OLMUŞTU?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ABB’nin geçmiş yıllardaki konser organizasyonlarında usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddiaları incelemeye almıştı. Soruşturma kapsamında Yavaş ve ABB Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “denetim görevini ihmal” suçlamaları yöneltildi.
Başsavcılık, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği müzekkerede, iddianame düzenlenmesinin ardından Yavaş ve Uzunoğlu hakkında soruşturma izni verilmesini talep etmişti.
GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA
Siyasi gündem kadar ekonomi çevreleri de bugün kritik bir gelişmeye kilitlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Başkan Fatih Karahan başkanlığında toplanacak.

Eylül ayında politika faizi 250 baz puan indirilerek yüzde 40,5 seviyesine çekilmişti. Piyasalarda ise ekim ayı için 100 baz puanlık bir indirim beklentisi öne çıkıyor. Ekonomistlerin büyük çoğunluğu, faizin yüzde 39,5’e çekileceği görüşünde birleşiyor.