Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'nde 11 Ağustos 2017 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarının hırsızlık amacıyla girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek isterken açtığı ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit düşen Eren Bülbül, aradan geçen 9 yıla rağmen dualarla ve minnetle yad ediliyor.

"İyi ki Varsın Eren"
Henüz 15 yaşında vatanı uğruna canını feda eden ve Türkiye'nin hafızasında "İyi ki varsın Eren" sloganıyla ölümsüzleşen kahraman genç için düzenlenen anma programında duygu dolu anlar yaşandı.
Şehadetin 9. yıl dönümü dolayısıyla Eren Bülbül'ün kabri başında gerçekleştirilen anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Bölge halkının ve protokolden isimlerin yoğun katılım gösterdiği programa Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, il ile ilçe protokolü, güvenlik güçleri, şehit ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anne Ayşe Bülbül'den Yürek Yakan Mesajlar
Anne Ayşe Bülbül, kabir başında oğlunun yokluğunda geçen yılları ve yaşadığı derin acıyı gözyaşlarıyla paylaştı.
Evladını bir saniye bile unutamadığını belirten acılı anne Ayşe Bülbül, "Sizlere göre 9 yıl geçti, benim için 9 bin yıl geçti. Benim yavrumun o gün günü bitmişti. İyi ki bu şekilde, vatanı için, milleti için, başında dalgalanan bayrağı için şehit verdim yavrumu. Evlat acısı çok zor, Allah kimseye bu acıyı vermesin. 9 yıl geçti ama sanki 9 bin yıl geçti. Ne yapabilirim ki? Yapacak hiçbir şeyim yok. Yavrumu bir saat, bir dakika, bir saniye bile unutmadım, unutamam. Yavrum bugün, bu anlarda son saniyelerini yaşıyordu. Özel günlerinde yalnız değil. Akşam yatarken bile Eren hep benim gönlümde, gözümün önünde. Ben yavrumun acısını uyurken bile taşıyorum. Rüyalarıma giriyor. O hayatta, çektiğimiz çilelerle, zorluklarla gözümün önüne geliyor. Bir anne olarak diyorum ki, ‘Cenabı-ı mevlam beni de o yaşantılarla bitirecek' yavrumun şehitliğiyle gurur duyuyorum. Öyle bir evladın annesi olduğu için gurur duyuyorum. Arkamdaki dağım evlatlarımdır ama benim acım bitmez. Evlatlarım da kendi çocuklarıyla meşgul oluyor. Belki de bir anlık kardeşlerini unutuyorlar. Benim evladımı unutacak hiçbir yönüm yok" dedi.

"Amca-Yeğen Gibi Bir Yola Yürüdüler"
Aynı hain saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile Eren Bülbül arasındaki bağı anlatan anne Bülbül, "Evladımla bir yolda yürüdü. Şehadete beraber eriştiler. Allah ikisinin de rahmetini bol eylesin. Şehit edilmeden ben onunla sohbet ettim. Amca-yeğen gibi bir yola yürüdüler. Eren'in çalışkanlığı, Eren'in atılganlığı, sessizliği, sakinliğiyle sakin 15 yaşında değil 30 yaşındaydı. Temkinliydi bir çocuktu. Attığı adım bile değerliydi. Hiçbir şey anlayamadım, hissedemedim. Hayatımıza devam ederken yavrum uçtu gitti. İyi ki böyle bir evlat doğurdum. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı.

"Terör Olayı Bitsin, Cezaevinde Salınacaklar Salınacaksa O Zaman Kırgınlıklarım Bitmez"
Terörün son bulmasını ümit ettiğini vurgulayan Ayşe Bülbül, PKK terör örgütüne silah bırakma karşılığında af getirdiği iddia edilen 'Çerçeve Yasa'ya değinerek adalet beklentisini, "9 yıl oldu kapımı kilitlemiyorum. ‘Benim yavrum gelecek, kolları yaralıdır kapıyı açamaz' diyorum. Ben hala yavrumun geleceğini hissediyorum. Gece hava güzel olduğunda gelip kabrinde oturuyorum. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Terör olayı bitsin. Bitmesine kimse bir şey diyemez. Terör olayı bitince şehitler olmuyor da rahat bir nefes alıyoruz. İnşallah da biter. Ne şekilde bitmesi de önemli. Cezaevinde salınacaklar salınacaksa o zaman kırgınlıklarım bitmez. Yavrum, babasının yerine geçti. Kimseyi incitmezdi. Kimseye bir şey yapmadı. 17 kurşuna evladımı şehit verdim. Terör normal şekilde bitsin. Salınmasınlar, yıkım yerim. Şehit annesi olarak içerdekiler çıkarsa yıkıldığım yerden, düştüğüm yerden kalkamam" şeklinde aktardı.
