Ege'de 6 Büyüklüğünde Deprem! Naci Görür'den İlk Açıklama Geldi

Ege Denizi'nde sabah saatlerinde vatandaşları tedirgin eden 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'dan da hissedilen depremi jet hızında değerlendirdi.
Ege'de 6 Büyüklüğünde Deprem! Naci Görür'den İlk Açıklama Geldi

Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise ilk önce 6.1 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 6 olarak revize etti.

Saat 06. 19'da Datça ile Girit Adası arasında, Santorini Adası'nın güneyinde meydana gelen depremin, yerin 17.7 km altında olduğu tespit edildi. Deprem Ege Bölgesi'nin yanı sıra Antalya'da da hissedildi.

Ege'de 6 Büyüklüğünde Deprem! Naci Görür'den İlk Açıklama Geldi 4

İlk Açıklama Naci Görür'den

Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'ndeki 6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"Anadolu Levhasının Altına Dalan Afrika Levhası Üzerinde"

Depremin Anadolu Levhasının altına dalan Afrika Levhası üzerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Prof. Dr. Görür, "Bu sabah Ege Denizi’nde, Girit’in kuzeyinde, Santorini Adası güneyinde 6,1 deprem oldu. Deprem Helen-Kıbrıs Yayı boyunca Anadolu Levhasının altına dalan Afrika Levhası üzerinde oldu. Onun için odak derinliği 73 km derinde, dolayısı ile etkisi az. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Ege'de 6 Büyüklüğünde Deprem! Naci Görür'den İlk Açıklama Geldi 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.