Dondurucuda Hangi Yiyecek Ne Kadar Saklanır? Gıdaların Dondurucu Ömrü
Yayınlanma:

Ekmek buzlukta kaç gün dayanır? Tavuğun dondurucu süresi ne kadar? Süt derin doruncuda kaç hafta kalır? Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığı için, gıdaların dondurucuda azami saklanma sürelerini paylaştı. İşte meyve sebzeden etlere, derin dondurucuda gıda saklama süreleri...

Çiğ kanatlı eti: 9–12 ay

Şarküteri ürünleri: 1–2 ay

Pişmiş kırmızı et: 2–3 ay

Çiğ kırmızı et: 4 –12 ay

Artan yemekler: 2–4 ay

Tereyağı: 3 aya kadar

Balık (çiğ veya pişmiş): 2–4 ay

Sebzeler: 1 yıla kadar

Rendelenmiş peynir: 4 aya kadar

Ekmek: 3 aya kadar

Kek ve unlu mamuller (krema yoksa): 6–8 ay

Meyveler: 6 aya kadar

Süt: 1 aya kadar

Pişmiş kanatlı eti: 4 ay
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.