CHP İstanbul İl Başkanlığı, Zamlara Karşı Gezici Bir Sergi Hazırladı

Saray sosyetesi ve her türlü ekonomik krizden daha da zenginleşerek çıkan bir avuç mutlu azınlığı saymazsak eğer, olan yine fakire fukaraya, işçiye, emekliye, emekçiye, kadınlara, öğrencilere ve çocuklarımıza oluyor" dedi.
İktidarın son dönemde yaptığı zamlara karşı CHP İstanbul İl Başkanlığı, gezici "muazZam Bir Sergi"ni hazırladı. Sergide, zam gelen birçok ürünün resimleri ve fiyatları, 50 gün öncesine kıyaslanarak yapılan zam oranlarıyla birlikte sunuldu.
“SARAY SOSYETESİNİ SAYMAZSAK OLAN FAKİRE, EMEKLİYE, EMEKÇİYE, KADINLARA OLUYOR:
Kaftancıoğlu, iktidarın seçim öncesi yurttaşlara çay kaşığıyla verdiği sözleri seçim sonrasında devalüasyon, vergi artışları ve diğer ekonomik tedbirlerle geri aldığını belirtti. "Ben ekonomistim" diyen tek adam ve yönetiminin yüzünden İstanbul'da da zamların vatandaşları etkilediğini ifade etti. Erdoğan ve AKP iktidarı, hatalarının ve tercihlerinin bedelini halka ödetmeye başladılar, diyerek ekledi.
DÖRT YILDA METREKARE BAŞINA KİRA, 14 LİRADAN 114 LİRAYA ÇIKTI:
İstanbul'da yaşamın giderek pahalı hale geldiğini söyleyen Kaftancıoğlu, emekli maaşlarının yetersizliğini, asgari ücretin düşük olduğunu ve yoksulluk sınırının arttığını vurguladı. Ayrıca artan ev kiralarının da vatandaşları zor durumda bıraktığını dile getirdi. Sergide yer alan verilere göre, Türkiye'de kira fiyatlarının sürekli arttığını ve İstanbul'un bazı ilçelerinde kira ücretlerinin oldukça yüksek seviyelere çıktığını belirtti.
İKTİDARIN ZAMLARINA SESSİZ KALMAYACAĞIMIZI GÖSTERİP MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ:
CHP İstanbul İl Başkanlığı, zamlara tepki göstermek ve halkın yaşadığı ekonomik zorlukları dile getirmek amacıyla bu gezici sergiyi düzenledi. Sergi, İstanbul'un dört bir yanında halkın karşısına çıkacak ve vatandaşların tepkisini toplumsal bir boyuta taşımak için çaba harcanacak. Bu süreçte sosyal medya da kullanılarak, vatandaşların zamlara olan tepkilerini ifade etmelerine olanak sağlanacak.
Kaftancıoğlu, CHP olarak halkın sesine kulak vereceklerini ve çözümün yine vatandaşların elinde olduğunu vurguladı. Toplumun desteğini arkalarına alarak, halkın ekonomik sorunlarına çözüm bulma yolunda mücadele edeceklerini belirtti. Hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılmayacaklarını ve halkın gücünün her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini dile getirdi.
ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.