Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Gündem | CHP Genel Merkez Bahçesinde "Satılık Araç" Gerginliği: Özgür Karabat'tan Sert Açıklama

CHP Genel Merkez Bahçesinde "Satılık Araç" Gerginliği: Özgür Karabat'tan Sert Açıklama

CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde sergilenen iki makam aracına "satılık haram araç" yazılması, parti içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi.

CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde sergilenen iki makam aracına "satılık haram araç" yazılması, parti içinde yeni bir krizin fitilini ateşledi.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP Genel Merkez Bahçesinde "Satılık Araç" Gerginliği: Özgür Karabat'tan Sert Açıklama

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sular durulmuyor. Mahkeme tarafından partiye atanan yönetimin, CHP Lideri Özgür Özel döneminde kullanılan iki lüks makam aracını Genel Merkez önünde "satılık haram araç" yazısıyla sergileyerek satışa çıkarması parti yönetiminin sert tepkisine neden oldu. Kurban Bayramı'nda yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Saymanı ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabı üzerinden zehir zemberek bir açıklama yayımladı.

"Yalanlarla Bezenmiş Bir Seviyesizlik"

Yapılan uygulamayı sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Partimize mahkeme tarafından atanan yönetimin bugün ortaya koyduğu tavır, en az Genel Merkezimize polis sokmak kadar ağır bir zarara neden olmuştur. Yalanlarla bezenmiş bir seviyesizlik ne yazık ki bayram gününde sergilenmiştir. O zaman artık, sustuğumuz gerçekleri anlatmanın zamanıdır" ifadelerini 

“Araçlardan Biri Kılıçdaroğlu’nun Makam Aracıydı”

Özgür Karabat, tartışma konusu araçlardan birinin 2022 yılında, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde satın alındığını belirterek, aracın uzun süre makam aracı olarak kullanıldığını söyledi. Araçların partiye ait olduğunu vurgulayan Karabat, kamuoyunda oluşturulmak istenen algının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Zırhlı Araç İddialarına Yanıt: "1,5 Yıl Boyunca Kullandı"

İftiralara karşı ilk kez konuşmak zorunda kaldığını ifade eden Karabat, araçların Özkan Yalım ya da Aziz İhsan Aktaş ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayarak geçmişteki zırhlı araç sürecine açıklık getirdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta uğradığı saldırının ardından, Sayın Erdoğan Toprak İstanbul’dan, Aziz İhsan Aktaş’tan bir zırhlı araç almış ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun kullanımına sunmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu, Aziz İhsan Aktaş’ın bu zırhlı aracını 1,5 yıl boyunca makam aracı olarak kullanmıştır. Kasım 2023’teki kurultaydan hemen bir gün sonra ise Sayın Erdoğan Toprak o zırhlı aracı geri alıp yeniden İstanbul’a götürmüştür. Bunların hepsinin resmi kayıtları elimizde mevcuttur."

Açıklamasını sert bir uyarıyla sonlandıran Özgür Karabat, "Bir daha böyle seviyesiz görüntüler görmemek umuduyla söylüyorum: Evi camdan olan başkasının evine taş atmasın!" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız