Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin aday belirleme sürecine vurgu yapan Özel, partinin en katılımcı yöntemle karar alacağını ifade etti. Özel, “CHP adayını en katılımcı bir şekilde belirler. Onu yenecek bir aday belirleriz. Şu anda Cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir iddiam, niyetim ilk günden beri yok” dedi.

Özgür Özel’den Asgari Ücrete Sert Tepki: “2026 Sefalet Yılı Olacak”
“BENİM ADAYIM EKREM İMAMOĞLU”
“Erdoğan’ın karşısına aday olarak sizi istediği söyleniyor” sorusunu da yanıtlayan Özel, CHP’nin mevcut adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.
Özel, “Benim şu anda adayım Ekrem İmamoğlu. Erdoğan’ın adayını duymak isterim. Zaten Erdoğan’la karşı karşıyayız. Seçimde yarışacağız. Cumhurbaşkanı adayımız kim olacak? Erdoğan ilan etsin" dedi.
“DİPLOMA ENGELİ OLURSA CHP YİNE ADAYINI BELİRLER”
İmamoğlu’na yönelik diploma tartışmalarına da değinen Özel, bu tür girişimlerin aday belirleme iradesini değiştirmeyeceğini belirtti. Özel, “Adayımın diplomasını bırakırsa adayım hazır. Yok, diploma üzerinden engellemeye çalışırsa, CHP adayını yine en katılımcı şekilde belirler ve Recep Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir aday çıkarır” ifadelerini kullandı.
“CHP’NİN ADAYI ERDOĞAN’I YENECEK GÜÇTE OLACAK”
Özgür Özel, kişisel adaylık tartışmalarına kapıyı kapatırken, CHP’nin hedefini net bir şekilde ortaya koydu:
“Benim Cumhurbaşkanı adayı olma gibi bir niyetim yok ama CHP’nin adayı, Erdoğan’ı yenecek güçte olacaktır.”