Akdeniz Gerçek | Gündem | Balıkesir’de Korkutan Deprem: Sındırgı 4.0 ile Sallandı

Balıkesir’de Korkutan Deprem: Sındırgı 4.0 ile Sallandı

Balıkesir’de korkutan sarsıntı! AFAD, Sındırgı merkezli depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu.

Balıkesir’de korkutan sarsıntı! AFAD, Sındırgı merkezli depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu.

Balıkesir’de Korkutan Deprem: Sındırgı 4.0 ile Sallandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde öğleden sonra meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de kısa süreli paniğe yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, sarsıntının büyüklüğü 4.0 olarak ölçüldü.

Depremin Merkez Üssü Sındırgı

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruya göre, sarsıntı bugün saat 15:56’da yerin 11.33 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olduğu belirtilirken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Çevre İllerde de Hissedildi

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, deprem Sındırgı ve çevre ilçelerin yanı sıra Manisa ile Kütahya’nın sınır bölgelerinde de hafif şekilde hissedildi. Kısa süreli endişe yaşayan bazı vatandaşlar sokağa çıkarken, AFAD ve ilgili kurumların sahada tarama çalışmalarına başladığı ve durumun yakından takip edildiği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız