Bakanlık’tan Zehir Tacirlerine Tarihi Darbe

Ticaret Bakanlığı’nın Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği operasyonda, kömüre emdirilmiş 1 ton 870 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Uy*şturucunun piyasa değeri 5,6 milyar TL olarak açıklandı. 2025 yılında ele geçirilen toplam uy*şturucu miktarı ise rekor seviyeye ulaştı.
Bakanlık’tan Zehir Tacirlerine Tarihi Darbe

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Türkiye tarihinin en büyük uyuşturucu yakalamalarından birine imza attı. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda düzenlenen operasyonda, kömüre emdirilmiş 1 ton 870 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 5 milyar 609 milyon TL olduğu tespit edildi. Operasyon, hem miktar hem de maddi değer açısından son yılların en büyüklerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Kaçakçılıkla Mücadelede Rekor: 2025’te Yüzde 234 Artış Sağlandı

Ticaret Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı’nda Ticaretin Yüzyılı" vizyonu doğrultusunda kaçakçılıkla mücadelede hem beşeri hem de teknik kapasitesini güçlendirdi. 2025 yılı başından itibaren yürütülen yoğun denetim ve analiz çalışmaları neticesinde sadece ilk altı ayda;

17 ton 144 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bu maddelerin toplam piyasa değeri 19 milyar 911 milyon 394 bin 573 TL olarak hesaplandı.

Bu rakamlar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 234’lük bir artış göstererek tarihi bir seviyeye ulaştı.

Bakanlık’tan Zehir Tacirlerine Tarihi Darbe 2

“Yasa Dışı Ticarete Geçit Yok”

Gürbulak Gümrük Kapısı’ndaki dev operasyon sonrası Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma süreci titizlikle yürütülüyor.

Ticaret Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada kaçakçılıkla mücadeledeki kararlılığını vurguladı:

“Ticaret Bakanlığı olarak yasa dışı ticaret süreçlerine geçit vermemeye, hem teknik donanım hem personel kabiliyetiyle kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.