Bakan Güler Teğmenlerin Akıbeti İçin Tarih Verdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, mezuniyet törenindeki kılıçlı yemine ilişkin ilk kez açıklama yaptı.
Bakan Güler Teğmenlerin Akıbeti İçin Tarih Verdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, teğmenlerin mezuniyet törenindeki kılıçlı yemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Güler, kılıçlı yemin ile ilgili olarak bir TV100'de katıldığı yayında yaptığı açıklamada, sürecin hukuki açıdan devam ettiğini ve disiplin kurallarının ön planda olduğunu vurguladı. Güler, soruşturmanın 2 ay 10 gündür sürdüğünü belirterek, gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Disiplin Süreci Hakkında Detaylar

Hukuki sürecin 2 ay 10 gündür sürdüğünü belirten Güler, teğmenlerin 30 Ağustos’ta mezun olduğunu ve o gün itibarıyla Harp Okulları'yla ilişiklerinin kesildiğini açıkladı. Ardından, 15 Eylül’de sınıf okullarında göreve başladıklarını belirten Güler, şu anki sürecin 15 Eylül’den itibaren başladığını ifade etti.

Bakan Güler yaptığı açıklamada, "Bir defa toplum olarak 25 Kasım'a kadar sabırla beklememiz lazım. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu tip olaylara bakışımızda daima disiplin anlayışımız birinci plandadır. Şu anda disiplin süreci devam ediyor. Kararı Yüksek Disiplin Kurulu'nda vereceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.