Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli görevden alındı. Çiçekli'nin yerine Gaziantep Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı atandı. Son dönemde ilinin tanıtılması ve festival yapılması niyetiyle bisiklet sürerken giydiği spor kıyafeti nedeniyle kamuoyunda ve siyasette tartışmaların odağına yerleşen Çiçekli'nin görevden alınması dikkat çekti.

Bisiklet Kıyafeti Meclis Gündemine Taşındı
Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, bisiklet sürerken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla gündem olmuştu. Tartışmalar daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na taşındı.
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Genel Kurul'da Vali Çiçekli'nin fotoğrafını göstererek, "Önünde arkasında dört koruma. Vatandaşın içerisinde taytla geziyor. Böyle vali olmaz. İçişleri Bakanı'na sesleniyorum; ya bu valileri alın ya da bunlara asma yaprağı gönderin." ifadelerini kullanmıştı. Alp, daha sonra sosyal medya hesabından da "TikTok valileri türedi" başlığıyla bir paylaşım yaparak eleştirilerini sürdürmüştü. Valinin kıyafeti üzerinden yapılan tartışmalar, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin tepkisini çekerken, Genel Kurul'da karşılıklı sözlü atışmalar yaşanmıştı.
"O Tayt Değil, Bisiklet Kıyafeti"
Görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Fatih Çiçekli, eleştiri konusu olan kıyafetin bir tayt değil, profesyonel bisiklet sporunda kullanılan ekipman olduğunu söyledi.
Çiçekli, şu ifadeleri kullandı:
"Ben sporun değişik branşlarını profesyonele yakın yapan birisiyim. Yelken, kürek ve bisiklet sporuyla ilgileniyorum. Üzerimdeki kıyafet de sabah spor yaparken kullandığım bisiklet kıyafetidir. Mesai saatlerinde ya da görev sırasında bu kıyafetle dolaşmıyoruz. Spor, spor kıyafetiyle yapılır."
"Pedal Çevirmeye Devam"
Görevden alındığını Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle öğrendiğini belirten Çiçekli, kararın devletin takdiri olduğunu ifade etti. Yeni dönemde ne yapacağı sorusuna ise kısa ve dikkat çeken bir yanıt verdi:
"Pedal çevirmeye devam."
Mehmet Fatih Çiçekli Kimdir?
1976 yılında Bayburt'ta doğan Mehmet Fatih Çiçekli, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yaklaşık 7 yıl Rekabet Kurumu'nda görev yaptıktan sonra 2004 yılında mülki idare amirliği mesleğine başladı.
Çaybaşı, Büyükorhan, Yenice, Aralık ve Palu kaymakamlıklarının yanı sıra Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde vekâleten görev yapan Çiçekli, daha sonra Sakarya ve İstanbul vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Özel Kalem Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevlerini de üstlenen Çiçekli, 2024 yılında Karaman Valisi olarak atandı.
İyi derecede İngilizce bilen Mehmet Fatih Çiçekli, evli ve iki çocuk babasıdır.