Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
33°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Ankara’da Emekçiye Sert Müdahale: Haklarını Arayan Öğretmenler Yerde Sürüklendi!

Ankara’da Emekçiye Sert Müdahale: Haklarını Arayan Öğretmenler Yerde Sürüklendi!

Ankara’da hakları için 7 gündür kararlılıkla direnen ve açlık grevi başlatan özel sektör öğretmenlerinin yürüyüşüne polis sert şekilde müdahale etti. Çevik kuvvet ablukasında eğitim emekçilerinin yerde sürüklendiği ve hastaneye kaldırıldığı can pazarında sendikadan iktidara sert tepki geldi: "Arkadaşımızın kılına zarar gelirse zengin bürokratların vebalidir!"

Ankara’da hakları için 7 gündür kararlılıkla direnen ve açlık grevi başlatan özel sektör öğretmenlerinin yürüyüşüne polis sert şekilde müdahale etti. Çevik kuvvet ablukasında eğitim emekçilerinin yerde sürüklendiği ve hastaneye kaldırıldığı can pazarında sendikadan iktidara sert tepki geldi: "Arkadaşımızın kılına zarar gelirse zengin bürokratların vebalidir!"

KAYNAK: Haber Merkezi
Ankara’da Emekçiye Sert Müdahale: Haklarını Arayan Öğretmenler Yerde Sürüklendi!

Ankara’da hakları ve gelecekleri için günlerdir onurlu bir direniş sürdüren eğitim emekçileri, bir kez daha polis barikatıyla karşı karşıya kaldı.  Haklarını alabilmek amacıyla tam 7 gündür eylemde olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri ve mülakat mağduru öğretmenlerin Madenci Anıtı’na doğru gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis sert şekilde müdahale etti.

Çevik kuvvet ekipleri, yürüyüşe geçen öğretmenleri kısa sürede ablukaya aldı. Taraflar arasında yürütülen görüşmelerde ablukanın kaldırılmaması üzerine polis ekipleri, hak arayan öğretmenlere müdahalede bulundu. Müdahale esnasında öğretmenlerin yerlerde sürüklendiği anlar kameralara yansıdı. Eylemdeki bazı öğretmenlerin açlık grevinde olduğu bilinirken, fenalaşan eğitimcilerin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Öğretmenler 7 Gündür Eylemde: "Sözler Tutulmadı"

Ekran Resmi 2026-06-21 21.49.02.png dosyasındaki detaylara göre öğretmenler, AKP iktidarının kendilerine verdiği taban maaş ve özlük hakları sözlerinin tutulmaması ile mülakat mağduriyetlerine karşı adaleti arıyor. Geçtiğimiz günlerde açlık grevi başlatan ve 7 gündür kararlılıkla direnen öğretmenler, sık sık polis müdahalesine maruz kalıyor.

Eğitim emekçileri; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile AKP'li Ayşen Gürcan'a seslenerek, TBMM'de Milli Eğitim Komisyonu'nun acilen toplanması yönünde çağrıda bulundu.

"Zengin Bürokratların Vebalidir"

Yaşanan polis şiddeti ve abluka sonrası Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yapıldı. Sendika, yetkililerin duyarsızlığına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşımızın kılına zarar gelirse bu kör, sağır, dilsiz rolü yapan zengin bürokratların vebalidir."

Eğitimde güvencesizliğe, mülakat adaletsizliğine ve düşük ücretlere karşı Ankara sokaklarında yükselen bu çığlık, iktidarın baskıcı politikalarına karşı emekçilerin hak arama mücadelesinin ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız