Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Ali Erbaş'a istifa daveti

Ali Erbaş'a istifa daveti

Son dönemde laiklik karşıtı söylem ve eylemlerle dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nden 'istifa' çağrısı geldi.

Son dönemde laiklik karşıtı söylem ve eylemlerle dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nden 'istifa' çağrısı geldi.

Ali Erbaş'a istifa daveti

Songül BAŞKAYA 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'nden 'istifa' çağrısı geldi. Son dönemde laiklik karşıtı söylem ve eylemlerle dikkat çeken Erbaş'a ilişkin ADD Genel Merkezi, "Atatürk’ün kurduğu o Anayasal kuruma atanmış bir memur olduğunu unutup, Atatürk, Anayasa ve hukuk devletine meydan okuyan bu HADSİZ, bir de sıkılmadan eleştirenlere 'LAİKÇİ YOBAZ' deme küstahlığında bulunup diğer gericilerden destek istemiş. Bu millet devletini sokakta bulmadı efendi!" şeklinde açıklama yaptı. ADD'nin sosyal medyalarından paylaşılan postlarda da yetkili makamlar Anayasa'nın 136. maddesi kapsamında görev yapmaya davet edildi. 

ANAYASA 136. MADDE NE DİYOR? 

"Madde 136.- Genel İdare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, lâiklik ilkesi doğrultusunda bütün siyasî görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir."

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, "Hakkında suç duyurusunda bulunduğuma,savcıları göreve çağırdığıma,kınayıp istifaya davet ettiğime göre bana da 'LAİKÇİ YOBAZ' diyen bu 'adam'a AYM ne diyor hatırlatalım: Türkiye Cumhuriyeti LAİK,demokratik,sosyal bir hukuk devletidir. AY’yı tanımıyor musun Ali?"

Ali Erbaş'ın laiklere yobaz dediğine ilişkin açıklamalar haberlere konu olmuştu.

F3j0CoAXsAARYsd

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız