Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | AKP'li Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

AKP'li Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, “irtikap” suçlamasıyla tutuklanan Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un geçici tedbir kapsamında görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, “irtikap” suçlamasıyla tutuklanan Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un geçici tedbir kapsamında görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

KAYNAK: Haber Merkezi
AKP'li Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, irtikap suçlamasıyla tutuklanan Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Sungur’u geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkan Sungur’un görevden uzaklaştırılmasının geçici bir tedbir olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kırıkkale İli Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet SUNGUR, hakkında ‘İrtikap’ suçu nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Kırıkkale 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 22.09.2025 tarih ve 2025/204 sorgu numaralı kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır."

akpli-yahsihan-belediye-baskani-ahmet-sungur-gorevden-uzaklastirildi-2.webp

NE OLMUŞTU?

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Yahşihan Belediyesi’ne yönelik icbar yoluyla irtikap suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Belediye Başkan Yardımcısı C.Y., eski dönem Belediye Başkan Yardımcısı O.U., imar müdürü S.A., belediye çalışanları Y.N.Y. ve M.S., eski dönem imar müdürü ve iş insanı U.B. ile S.G.Ç. gözaltına alınmıştı.

Çıkarıldıkları mahkemede Başkan Sungur, C.Y., O.U., S.A. ve U.B. tutuklanmıştı. Y.N.Y. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, M.S. ve S.G.Ç. ise serbest bırakılmıştı.

akpli-yahsihan-belediye-baskani-ahmet-sungur-gorevden-uzaklastirildi.webp

AKP İHRAÇ SÜRECİ BAŞLATTI

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ahmet Sungur’un partiden ihracı için dosyayı Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

AHMET SUNGUR KİMDİR?

1971 yılında Kırıkkale’de doğan Ahmet Sungur, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Otomasyon Bölümü mezunudur.

1989 yılında Yahşihan Belediyesi’ne memur olarak atandı, ardından Köy Hizmetleri bünyesinde elektrik teknikeri olarak çalıştı. 2009, 2014 ve 2024 yerel seçimlerinde AKP’den Yahşihan Belediye Başkanı seçildi.

2024 seçimlerinde yüzde 41,58 oy oranıyla yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız