Akdeniz Gerçek | Gündem | Adıyaman Sincik'de 3 Dakika Arayla Peş Peşe Deprem Meydana Geldi!

Adıyaman Sincik'de 3 Dakika Arayla Peş Peşe Deprem Meydana Geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 3 dakika arayla 3,7 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntılar bölgede kısa süreli endişe yarattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 3 dakika arayla 3,7 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntılar bölgede kısa süreli endişe yarattı.

Adıyaman Sincik'de 3 Dakika Arayla Peş Peşe Deprem Meydana Geldi!
KAYNAK: İHA

Adıyaman, akşam saatlerinde meydana gelen peş peşe sarsıntılarla hareketli dakikalar yaşadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, kentte ilk sarsıntı saat 21.40 sularında kaydedildi. Merkez üssü Sincik ilçesi olan bu ilk depremin büyüklüğü 3,7 olarak ölçüldü. Bu hafif sarsıntının ardından bölge halkı ne olduğunu anlamaya çalışırken, çok kısa bir süre sonra yer kabuğu bir kez daha hareketlendi.

Peş peşe gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem endişeyi artırdı

İlk depremden sadece 3 dakika sonra, saat 21.43'te merkez üssü yine Sincik ilçesi olan ikinci bir sarsıntı meydana geldi. AFAD verileri, bu kez depremin şiddetinin 4,2 büyüklüğünde olduğunu ortaya koydu. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu sarsıntı, yüzeye yakınlığı sebebiyle çevre ilçelerde ve il merkezinde daha güçlü bir şekilde hissedildi. Bölge sakinleri arasında kısa süreli bir endişe yaşanırken, vatandaşların bir kısmı güvenlik amacıyla açık alanlara yöneldi.

Deprem kuşağındaki bölgede sismik hareketlilik yakından izleniyor

Adıyaman ve çevresinin aktif fay hatları üzerinde yer alması, bölgedeki sismik hareketliliğin önemini her zaman güncel tutuyor. Peş peşe yaşanan bu iki deprem, bölge halkının afet bilincini ve teyakkuz halini bir kez daha tazeledi. Uzmanlar ve resmi kurumlar bölgedeki sismik aktiviteleri anlık olarak takip etmeyi sürdürüyor. Meydana gelen 4,2 ve 3,7 büyüklüğündeki sarsıntıların ardından, yetkili ekiplerin olası olumsuzluklara karşı saha kontrollerine devam ettiği bildirildi. Bölgeden şu ana kadar herhangi bir hasar veya can kaybı ihbarı yapılmadı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız