Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Dört çocuk annesi Özbey: Ben kendi ayakkabımı almıyorum

Dört çocuk annesi Özbey: Ben kendi ayakkabımı almıyorum

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda hemen yanında oturan ve ayakkabısı olmadığı için terlik giyen dört çocuk annesi Aliye Özbey, “Ben hayatımda daha hiç (ayakkabı) almadım. Alacak durumda değilim.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı programda hemen yanında oturan ve ayakkabısı olmadığı için terlik giyen dört çocuk annesi Aliye Özbey, “Ben hayatımda daha hiç (ayakkabı) almadım. Alacak durumda değilim.

Dört çocuk annesi Özbey: Ben kendi ayakkabımı almıyorum

Kılıçdaroğlu bugün; CHP Kadın Kolları Başkanlığı’nın Ankara Çankaya’daki Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlediği Aile Destekleri Sigortası Buluşmasına katıldı. Kadınlar sorunlarını Kılıçdaroğlu’na anlattı. Programda Kılıçdaroğlu’nun yanında oturan 52 yaşındaki 4 çocuk annesi Aliye Özbey’in ayakkabı yerine terlik giymesi dikkat çekti. Özbey, kürsüye çıkarak sıkıntılarını Kılıçdaroğlu’na ve tüm kadınlara anlattı.

aliye-özbey

Özbey, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Devamlı terlik giyiyorum, kara marka bir ayakkabı giyiyorum. Ben hayatımda daha hiç almadım. Alacak durumda değilim. Beni geç de çocuklarımın ayakları iyi olsa da okula gitse, ben kendi ayakkabımı almıyorum. Öğrencim var. Öğrenci kitap istiyor. Öğrenci her şey istiyor… Kış aylarında kara bir marka giyiyorum, ayakkabım kara lastik, eski tip. Keşke bugün giyseydim, buraya gelseydim” diye konuştu.

Özbey, kızlarından birinin KPSS sınavında iyi puan almasına rağmen atamasının yapılmadığını ve 3 kızının da okumaya devam ettiğini dile getirerek, “Evim yok, kiradayım. Maluliyet aylığı yetmiyor. 5 bin lira civarı. Zor durumdayız. Şah damarımdan ameliyatlıyım. Boğazımda kist var. Ayağımda kireçlenme var, ameliyat olamıyorum” dedi.

Özbey, “Kaymakam, millet, kapı, komşu… Yardım ile geçiniyorum. Yardım kolisi kapıma geliyor, kızlarımın gururuna dokunuyor. Genç kızlar, arkadaşları var. Devletin, milletin yardımı ile geçiniyorum” sözleriyle yaşadıklarını özetledi.

ANKA                                           

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız