Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Genel | CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan Esnaf İçin Kritik Çağrı: "Turizm Esnafı Yok Olma Sınırında!"

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan Esnaf İçin Kritik Çağrı: "Turizm Esnafı Yok Olma Sınırında!"

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya'dan turizm esnafı için "acil imdat" çağrısı geldi. Turizm esnafının yüksek kiralar, SGK borçları ve e-hacizler kıskacında yok olma sınırına dayandığını belirten Kaya; borçların faizsiz 72 aya yayılmasını ve e-hacizlerin derhal kaldırılmasını talep etti. Kaya, "Esnafımız ayakta kalamazsa turizm de zarar görür" diyerek hükümeti esnafa nefes aldıracak adımlar atmaya davet etti.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya'dan turizm esnafı için "acil imdat" çağrısı geldi. Turizm esnafının yüksek kiralar, SGK borçları ve e-hacizler kıskacında yok olma sınırına dayandığını belirten Kaya; borçların faizsiz 72 aya yayılmasını ve e-hacizlerin derhal kaldırılmasını talep etti. Kaya, "Esnafımız ayakta kalamazsa turizm de zarar görür" diyerek hükümeti esnafa nefes aldıracak adımlar atmaya davet etti.

KAYNAK: Buse Yeşil
CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’dan Esnaf İçin Kritik Çağrı: "Turizm Esnafı Yok Olma Sınırında!"

Antalya Milletvekili Aykut Kaya, döviz girdisiyle ülke ekonomisinin can damarı olan turizm esnafının derin bir mali krizle karşı karşıya olduğunu belirterek hükümete ve ilgili bakanlıklara acil eylem çağrısında bulundu. Üç yıldır süregelen ekonomik zorlukların, bölgesel gerilimlerle birleşerek esnafı "yok olma sınırına" getirdiğini vurgulayan Kaya, somut çözüm önerilerini sıraladı.

“Esnaf Temel İhtiyaçlarını Karşılayamaz Hale Geldi”

Milletvekili Kaya, turizm esnafının SGK, maliye borçları, e-hacizler ve fahiş dükkan kiraları altında ezildiğini ifade etti. Esnafın artık temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemize döviz kazandıran yüz binlerce turizm esnafımız bugün büyük bir mali kriz içerisinde. SGK ile maliyeyle, e-hacizle, artan dükkan kirasıyla boğuşan esnafımız temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi. Üç yıldır krizde olan esnafımız Amerika-İran gerilimi ile birlikte yok olma sınırına geldi."

Yapılandırma ve E-Hacizler İçin 72 Ay Talebi

Esnafın nefes alabilmesi için maliyenin ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) devreye girmesi gerektiğini savunan Aykut Kaya, borçların faizsiz bir şekilde uzun vadeye yayılmasını talep etti. Kaya'nın çözüm reçetesinde şu maddeler öne çıktı:

Esnafın SGK ve vergi borçları faizsiz şekilde 72 aya yayılarak yapılandırılmalıdır.

Geçmiş dönemlere ait birikmiş faizler tamamen silinmelidir.

Esnafa yeni kredi destekleri sağlanmalı ve üzerlerindeki e-hacizler derhal kaldırılmalıdır.

Turizm Bakanlığı'na "Güvenli Liman" Çağrısı

Turizmdeki canlanmanın esnafa doğrudan yansıyacağını belirten Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım stratejilerini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin ve Antalya'nın "güvenli liman" imajının tüm dünyaya duyurulması gerektiğini ifade eden Milletvekili, dünyaca ünlü isimlerin bölgeye getirilerek turist sayısının artırılması gerektiğini savundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız