Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Futbol | Alanya Kestelspor Siirt'te saldırıya uğradı

Alanya Kestelspor Siirt'te saldırıya uğradı

Alanya Kestelspor, Siirt'te oynayacağı maç öncesi ve sonrasında kabus yaşadı. Saldırıya uğrayan oyuncular, büyük korku ve panik yaşadı. Kulüp, yaşananları sosyal medya üzerinden duyurdu.

Alanya Kestelspor, Siirt'te oynayacağı maç öncesi ve sonrasında kabus yaşadı. Saldırıya uğrayan oyuncular, büyük korku ve panik yaşadı. Kulüp, yaşananları sosyal medya üzerinden duyurdu.

Alanya Kestelspor Siirt'te saldırıya uğradı

Alanya Kestelspor, Siirt İl Özel İdare Spor ile oynayacağı maç öncesi ve sonrasında yaşadığı kabus anlarıyla sarsıldı. Mavi-beyazlı takım, hafta içinde Siirt'ten gelen tehdit mesajlarının ardından maç öncesinde stadyumda saldırıya uğradı.

Alanya Kestelspor Siirt'te saldırıya uğradı

Maç öncesi kamp için Batman'ı tercih eden Alanya Kestelspor, maç öncesinde Siirt'e gitmek üzere hareket etti. Ancak, Siirt'e vardıklarında rakip takım taraftarları tarafından saldırıya maruz kaldılar. Oyuncular, saldırı nedeniyle maça çıkmak istemedi ancak olayların yatışmasının ardından maça katıldılar. Maç boyunca ise Alanya Kestelsporlu futbolcular ve teknik heyet, sürekli taciz edildi ve büyük korku yaşadı.

Maçın ardından Alanya Kestelspor Kulübü, resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı:

"TFF 3. Lig 4. Grup 27. haftasında Siirt deplasmanında Siirtspor için ligde kalma, takımımız içinde Play-Off’larda 3.lük mücadelesini içeren önem derecesi yüksek bir müsabakaya çıktık. Hafta boyunca futbolcularımız ve Sportif Direktörümüz değişik numaralardan ve sosyal medya hesaplarından tehdit edilmişlerdir.

Buna istinaden tarafımızca ilave güvenlik önemleri için Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçilmiştir.
Müsabaka öncesi; Takımımız stadyuma geldiğinde, ısınmaya çıkarken, ısınma esnasında ve ısınma dönüşü sahada, soyunma odasında, koridorlarda; bıçaklı, jiletli, ve demir sopalar ile saldırıya uğramış, takımımızın sahaya çıkmaması için her türlü fiziki saldırıya maruz kalmıştır. Yaşanan olaylar fotoğraflar ve videolar ile sabittir.

1- Takımımız stadyuma geldiğinde soyunma odası ve koridorlarda rakip takım futbolcusu, kulüp çalışanları ve yaka kartları bulunan bir çok kişi tarafından saldırıya uğramıştır. Bu esnada rakip takım futbolcularından 72 numaralı forma giyen Mansur Çalar elinde jiletle oyuncularımıza koridorda saldırmış, darp etmiş ve yaralamıştır.

2-Siirtspor’lu 13 numaralı futbolcu İbrahim Öner elinde demir boru ile oyuncularımıza saldırmış ve darp etmiştir.

3-Takımımızın önce ısınmak için sahaya çıkarılması engellenmiş, kısa süre de olsa Çevik Kuvvet eşliğinde Emniyet Kuvvetleri sahanın içinde bulunmak suretiyle kısa süreli bir ısınma yapabilmiştir.

4-Takımımız ısınırken Siirtspor’lu 6 numaralı futbolcusu Ahmet Keşli bu sıcakta üzerinde eşofman üstü ile ısınmaya çıkmış ve eşofmanın kolunun altında gizlediği bıçağı takım kaptanımız Emre Tosun’un yanına gelip bıçağı göstererek “Ölünüz çıkacak burdan, sizi delik deşik edeceğiz.” demiştir. Arkadaşlarımız emniyet mensuplarına durumu bildirdiklerinde emniyet mensupları “Bizim futbolcuların üzerini ve soyunma odalarını arama gibi bir yetkimiz yok demişlerdir.
5-Futbolcularımızdan Hazarhan Karaca yüzünden darp edilirken bir diğer futbolcumuz İlkan Atak gözünden darp edilmiştir. Erhan Karayer ve kalecimiz Emir Enes’in boyun ve omuzlarının değişik bölgelerinde kesikler oluşmuştur. Sportif Direktörümüz Murat Berge ve diğer bazı futbolcularımız almış oldukları demir, boru, sopa ve atılan taş darbeleri neticesinde yaralanmışlardır. Kafilemizde bulunan ve saldıraya maruz kalan oyuncularımızın tedavileri hastanede yapılmıştır. Hayati ve ağır bir durumlarının olmaması tek tesellimizdir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen takımımız bu psikoloji ve futbol terörü içerisinde sahaya çıkmış ve mücadelesini yapabildiği kadar yapmıştır.

6-Isınma esnasında sahaya iki taraftar atlamış; Teknik ekip ve oyuncularımıza saldırmışlardır.

7-Sevgili Sinan Dereci ve yan hakemi; korku içerisinde çalmış olduğun komik penaltı düdüğü ile ve saha içindeki yanlı tavırlarınla Türk Hakemliği duruşunu sergileyemedin. Maalesef korktunuz.

8-Müsabakanın temsilceleri Bekir Şeker ve Salih Turalı beylere soruyoruz:
-Müsabaka öncesi bütün bunlar yaşanırken neredeydiniz?
-Saldırıya uğrayan futbolcularımız sizin evlatlarınız olsaydı, sahaya çıkarıp oynamalarına izin verir miydiniz?

9-Sayın Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü; size bir haftadır bu maçın önem derecesine istinaden tarafımızca aranmasına rağmen neden yeterli güvenlik önlemlerini almadınız ve en önemlisi soyunma odası ve koridorlarda bütün bu şiddet yaşanırken neredeydiniz? Neden izlediniz?

Bugün maruz kaldığımız saldırı ve futbol terörünün sporun tehdit ve şiddet unsurlarıyla ilişkilendirilmesi kabul edilemez, sadece sporun ruhunu zedelemez, aynı zamanda sporcuların fiziksel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiler. Yaşanan tüm bu olayların ardından gerekli mercilere başvurarak adli ve idari süreçleri ivedilikle başlatıp bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tepkimizi koyacağız. Biz Alanya Kestelspor Kulübü olarak bugün Siirt’te yaşadığımız şiddet ve tehdit olaylarını kınıyor;

Tüm spor kamuoyuna sesleniyoruz!

Sporun temel değerlerini korumak; şiddet ve tehdit unsurlarını sporun dışında tutmak için futbolun bir oyun olduğunu idrak ederek aklı selim ve ihtidallı olmaya davet ediyoruz.

Bugün müsabaka öncesi her türlü şiddet, darp ve psikolojik travmaya maruz kalmalarına rağmen 3 puanızımızın silinme ihtimalini göz önünde bulundurarak sahaya çıkan ve Türk Sporu adına mücadele eden Sportif Direktörümüze, teknik ekibimize ve futbolcularımıza teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız