Manavgat Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Manavgat Temsilciliği iş birliğiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası” düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde 25-26 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvada, 10 farklı kategoride toplam 137 sporcu yarıştı.
İki gün boyunca süren müsabakalarda genç yaş gruplarından yetişkinlere kadar geniş bir katılım gerçekleşti. Manavgatlı satranç severler de turnuvaya yoğun ilgi gösterdi.
Turnuvada minik sporcular ilk kez satranç heyecanını yaşarken, deneyimli oyuncular da kıyasıya mücadele etti.
Manavgatlı satranç severler, Atatürk Kültür Merkezi’ni doldurarak turnuvaya büyük ilgi gösterdi.
Satranç turnuvası, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sporla birleştirerek Manavgat’ta unutulmaz bir atmosfer yarattı.
Turnuvanın tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül törenine, Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk ve Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülcan Bulut katıldı.
Dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Turnuvada minik satranççılar ilk kez resmi bir organizasyonda hamle yapmanın heyecanını yaşadı. Onların bu heyecanına tribünlerdeki aileler de büyük bir coşkuyla ortak oldu.
Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, törende yaptığı konuşmada tüm sporcuları kutlayarak şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümü kutlu olsun. Umarım Manavgat’ımızdan uluslararası dereceler elde edecek büyük ustalar çıkaracağız. Katılım sağlayan tüm sporculara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Manavgat Belediyesi olarak spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz.”