Antalya'da son yılların en gözde su sporlarından biri haline gelen sup board (kürek sörfü) tutkunlarının ve falezleri ziyaret edenlerin denize düşürdüğü değerli eşyalar, profesyonel dalgıçlar tarafından tek tek yüzeye çıkarılıyor.
Konyaaltı Falezleri açıklarında dalış gerçekleştiren profesyonel sanayi dalgıcı Ali Kılıç, deniz tabanında biriken pahalı cep telefonlarını, marka güneş gözlüklerini ve cüzdanları toplayarak sanal medya aracılığıyla gerçek sahiplerine ulaştırıyor.
Yürüttükleri çalışmayı aktaran profesyonel sanayi dalgıcı Ali Kılıç, “Şu ana kadar toplam 6 telefon, gözlükler ve bir kadın cüzdanı bulduk. İçinde kimliği, bütün eşyaları olan bir cüzdandı ve sahibini bulup teslim ettik" dedi.
Restorandan Denize Düşen Cüzdan 9 Ay Sonra Sahibine Teslim Edildi
Falezlerin dik kayalıkları ve yoğun su sporu hareketliliği nedeniyle denizin 10 ile 30 metre derinliğine batan eşyalar, dalgıçların titiz çalışması sayesinde yeniden gün ışığına çıkıyor.
Deniz altında tespit ettikleri eşyaları sosyal medya üzerinden ilan ederek sahiplerini arayan Kılıç, şimdiye kadar 3 cep telefonunu ve aylar önce kaybolan bir cüzdanı eksiksiz şekilde teslim etmeyi başardı.
Kılıç, “Toplam 3 kişinin telefonunu sahiplerine ulaştırdık. Kadın cüzdanını da sahibine ulaştırdık. Hanımefendi falezlerin üstünde restoranda yemek yerken kolu deyip düşürmüş cüzdanını. 9 aydır su altındaymış. Ve biz bulup çıkarmış olduk" ifadelerini kullandı.
Ümidini Kesenler Telefonlarına Yeniden Kavuşuyor
Değerli eşyalarını mavi sularda kaybeden vatandaşların duyuruları gördüklerinde büyük bir sevinç ve şaşkınlık yaşadığını belirten dalgıç Kılıç, “Sosyal medyamızda görünce ‘Bu telefon benim’ deyip bize ulaştılar. Aşırı derecede mutlu oldular çünkü ümidi kesmişler. Telefonu su altında kim bulacak ki diye düşünmüşler" diye konuştu.
Deniz tabanından çıkarılan yüksek maddi değere sahip gözlükler hakkında da bilgi veren Kılıç, “Mesela şu elimdeki pahalı gözlükler grubu. Şu an elimde takribi 55-60 bin liralık gözlük tutuyorum. Telefonu kanıtlamak kolay çünkü fotoğrafları içinde, sim kartı içinde. Ama gözlükler için öyle değil. Biz de gözlüklerle ilgili şunu yapıyoruz. Sahibi çıkmayan gözlükleri sosyal medyadaki takipçilerimize hediye amaçlı dağıtıyoruz." dedi.
Düşürülen Derinlik 30 Metreyi Buluyor
Konyaaltı falezleri boyunca kürek çekenlerin anlık dalgınlık ya da dengesizlik sonucu eşyalarını derin sulara kaptırabildiğini hatırlatan Kılıç, “10 metreye de 30 metreye düşüren de var. Aslında bu arkadaşlar ne kadar dikkat ederse etsin kaza sonuçta. Kimse böyle olmasını istemez. Sonuçta orada bir maddi boyut da manevi boyut da var" diyerek bölgedeki su sporu meraklılarına seslendi.
Kılıç, falezler bölgesinde benzer bir talihsizlik yaşayan vatandaşların ümidini kesmemesi gerektiğini belirterek, "Eğer olur da değerli eşyalarını düşürürlerse bize ulaşsınlar. Biz bir şekilde buluruz" çağrısında bulundu.