Isparta'da kışın tüm görkemiyle hissedildiği Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı zirvede 80 santimetreye ulaştı. Bölge son yılların en yoğun dönemlerinden birini geçiriyor.
Sömestir tatilinin coşkusuyla birleşen kar yağışı, yerli ve yabancı turistleri kayak pistlerine çekti. Sadece iki hafta içerisinde yaklaşık 100 bin kişiyi ağırlayan merkezde, tesisler tam kapasiteyle hizmet veriyor.
Hedef 350 Bin Ziyaretçi Barajını AşmakDavraz Kayak Merkezi Sorumlusu Ozan Yılmaz, sezona dair iddialı hedeflerini paylaştı. Şu ana kadar gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Yılmaz, "Bu sezon hedefimiz 350 bin misafir barajını aşmak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Otellerimiz, kafeteryalarımız, pistlerimiz ve mekanik tesislerimiz eksiksiz çalışıyor" dedi.
Merkez bünyesinde bulunan 7 mekanik tesisin tamamı aktif olarak kullanılıyor. Gondol tesisi, özellikle rüzgar ve kardan korunmak isteyen sivil vatandaşlar ile kayakçılara konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyor.
T-Bar bölgesine kadar uzanan bu hat, ziyaretçilere eşsiz bir kar manzarası sunuyor. Kayak tutkunları için telesiyej tesisleri hizmet verirken, günübirlik misafirler için yürüyen bant ve kızak alanları da yoğun şekilde kullanılıyor.
Pistlerde Kar Kalınlığı 80 SantimetreKar yağışının ardından yapılan ölçümlerde, oteller ve işletmeler bölgesinde kar kalınlığı 20 santimetre olarak kaydedildi.
Kayak severlerin asıl rotası olan üst bölgedeki pistlerde ise kar miktarının yer yer 80 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.
Antalya ve Çevre İllerden Yoğun İlgiDavraz’ın en büyük ziyaretçi kitlesini başta Antalya olmak üzere çevre iller oluşturuyor. Alanya, Mersin, İzmir, Muğla, Afyonkarahisar, Konya ve Kütahya’dan binlerce kişi merkeze akın etti. Sömestir tatilinin ilk pazar gününde merkeze 3 bin 100 aracın giriş yaptığı bilgisini paylaşan Ozan Yılmaz, doğa ve kayak tutkunlarını bu eşsiz manzaranın tadını çıkarmaya davet etti.