Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Galeriler | Antalya | Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor

Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu’nda evde diyalizden yapay zeka destekli tedavilere kadar birçok yenilik konuşuldu.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu’nda evde diyalizden yapay zeka destekli tedavilere kadar birçok yenilik konuşuldu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor
Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor 1
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu, sağlık profesyonelleri, akademisyenler ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. TÜBİTAK onaylı ve Türk Nefroloji Hemşireleri Derneği ile Amasya Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen sempozyumda, diyaliz alanındaki son gelişmeler, teknolojik yenilikler ve hasta yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar ele alındı.
1 / 4
Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor 2
Akdeniz Bölgesi’nin en önemli bilimsel buluşmalarından biri olan sempozyum, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin güçlü altyapısı ve deneyimli kadrosu ile dikkat çekti. Diyaliz ünitesi, yalnızca bölgesel değil ulusal ölçekte de örnek gösterilen bir merkez konumunda bulunuyor.
2 / 4
Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor 3
Açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Orhan Aras, diyalizin sadece bir tedavi yöntemi olmadığını vurguladı. Aras, “Diyaliz, hastalara yaşamın devamını, umudu ve yeni bir nefesi armağan eden bir süreçtir. Artık yalnızca hastanemizde değil, hastalarımızın evlerinde de yaşam kolaylığı sağlayan bir hizmet sunuyoruz. Evde diyaliz cihazlarımızla sağlık hizmetini daha erişilebilir ve daha insani bir boyuta taşıyoruz. Bu, geleceğe atılmış güçlü bir adımdır.Bizler bu yeniliklerin öncüsü olma kararlılığındayız” dedi.
3 / 4
Antalya'da Diyalizde Yapay Zeka Çağı Başlıyor 4
Başhekim Aras, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:“İnsan yalnızca yaşadığı hayat kadar değil; dokunduğu hayatlar kadar vardır. Bizim görevimiz, her hastamızın hayatına dokunmak, ona umut ve sağlık katmaktır.”
4 / 4
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız