Antalya'nın Elmalı ilçesinde tohumlar toprakla buluşturuldu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte beyaz örtüye bürünen Toros Dağları’nda Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgenin simgesi olan karpelli sedir tohumları karın birlikte toprakla buluşturuldu.

Kar Üzerinde Tohum Mesaisi
İşletme müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, karın sağladığı nemli ortamdan faydalanılarak tohumlar doğaya bırakıldı. Kar üzerine yapılan ekimin tohumların hem kuş ve kemirgenlerden korunmasını sağladığını hem de eriyen kar suyu ile birlikte toprağa daha iyi tutunarak çimlenme başarısını artırıyor.
"Geleceğe Nefes Olduk"
Çalışma ile ilgili yapılan açıklamada, “Beyaz örtünün bereketiyle, karpelli sedir tohumlarımızı Yeşil Vatan’la buluşturduk. Geleceğin sedir ormanlarına bugünden umut ektik. Toroslar beyaza büründü; karın bereketiyle karpelli sedir tohumları toprakla buluştu. Toroslara umutlarımızı ektik, geleceğe nefes olduk” ifadelerine yer verildi.

Sedir Ormanları Koruma Altında
Dünyanın en değerli ağaç türlerinden biri olan ve "Lübnan Sediri" olarak da bilinen sedir ağaçlarının Türkiye'deki en geniş doğal yayılış alanlarından biri olan Elmalı'da, bu tür çalışmalar ekosistemin korunması açısından büyük önem taşıyor. Elmalı Orman İşletme Müdürlüğü, sürdürülebilir orman yönetimi kapsamında ağaçlandırma faaliyetlerine kış boyunca ara vermeden devam edeceğini bildirdi.
Antalya’da Yoğun Kar Yağışı Ulaşımı Aksattı
Elmalı’da Dağ Kampı Kabusa Döndü: Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Mahsur Kaldı