Elazığ’da iki gezgin, Fırat Nehri üzerinde yer alan ve Türkiye'nin en büyük baraj gölü olan Keban Baraj Gölü üzerinde gerçekleştirdikleri 9 saatlik seyahatleriyle dikkatleri üzerlerine çekti. Bu yolculuklarıyla, tarihi yapıları, su üzerinde ve çevresindeki yaban hayatını görüntüleyen gezginler, aynı zamanda Elazığ ve çevresi için ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli olan göl üzerindeki potansiyeli vurguladılar.

A W196634 10

Seyahat Detayları ve Rotası

Elazığ’da araştırmacı yazar Aygün Çam ve su sporlarıyla ilgilenen gezgin Vahit Dartay, Keban Baraj Gölü'nün potansiyelini göstermek amacıyla Palu ilçesinden Kemaliye ilçesine tekneyle su üzerinde yolculuk yaptı. Yolculukları, Palu’nun Baltaşı köyünden başladı ve 200 kilometrelik bir mesafe kat ederek 9 saat sürdü. Gezginler, sırasıyla Baltaşı, İçme köyü, Yurtbaşı ve Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçe sınırlarından geçerek yolculuklarını tamamladılar.

A W196634 03

Doğal Yaşam ve Tarihi Yapılar

Seyahatleri sırasında dağ keçileri, keklikler ve yılkı atları gibi birçok yaban hayatını görüntüleyen gezginler, aynı zamanda bölgedeki tarihi yapıları da keşfettiler. Sabah saat 09.00’da başlayan ve Kemaliye ilçesinde sona eren yolculukları boyunca Rabat Kilisesi ve batık köyler gibi daha önce hiç gidilmemiş alanları da ziyaret ettiler.

A W196634 02

Gezginlerin Yorumları

Yolculukları hakkında konuşan Aygün Çam, "Farkındalık oluşturmak için bu seyahati gerçekleştirdik. Keban Baraj Gölü üzerinde 9 saat süren yolculuğumuz boyunca su üzerinde 180 kilometre yol kat ettik. Bu yolculuk esnasında birçok zorluklarla karşılaştık ancak inanılmaz bir coğrafya ile karşılaştık" dedi. Su sporlarıyla uğraşan Vahit Dartay ise "Bu kadar büyük bir su havzasının olduğu alanda su sporlarının yapılmaması ve bu suyun değerlendirilmemesi bizleri üzüyor. Daha güzel yerleri gezip görmek ümidiyle görüşmek üzere" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Sur’da Büyük Hareketlilik! Dikkat Çeken Yoğunluk Her Geçen Gün Artıyor Diyarbakır Sur’da Büyük Hareketlilik! Dikkat Çeken Yoğunluk Her Geçen Gün Artıyor

A W196634 14

Kaynak: İHA