Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | O Uzmana Göre Altın Rekor Kıracak!

O Uzmana Göre Altın Rekor Kıracak!

2025’in son çeyreğinde altın fiyatlarında ciddi yükseliş öngörülüyor. Ons altının 3.550-3.800 dolar, gram altının ise 4.800-5.200 TL bandına hareket etmesi bekleniyor.

2025’in son çeyreğinde altın fiyatlarında ciddi yükseliş öngörülüyor. Ons altının 3.550-3.800 dolar, gram altının ise 4.800-5.200 TL bandına hareket etmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
O Uzmana Göre Altın Rekor Kıracak!

DEMAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cumhur Kitiş, 2025’in son çeyreğinde altın piyasasında güçlü bir yükseliş beklendiğini açıkladı. Kitiş, ons altının 3.550-3.800 dolar, gram altının ise 4.800-5.200 TL seviyelerine ulaşmasının öngörüldüğünü belirtti. Bugün itibarıyla altın piyasasında ons altın 3.380 dolar, gram altın ise 4.470 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL kuru ise 41 liranın üzerinde seyrediyor. Kitiş, altının artık sadece bir yatırım aracı olmadığını, küresel ekonomik belirsizliklerin yönünü belirleyen bir “pusula” konumunda olduğunu vurguladı.

akdenizgercek2-001.webp

“Güçlü Bir Yükselişi İşaret Ediyor”

Kitiş "Altın piyasası belirsizliklerden beslenirken yatırımcıya en güvenilir limanı sunmaya devam ediyor. Ben, altının sadece fiyat hareketleriyle değil, toplumsal güven algısıyla da şekillendiğine inanıyorum. Bugün yaşanan gelişmeler, son çeyrek için güçlü bir yükseliş zeminini işaret ediyor" dedi.

akdenizgercek4.webp

FED’in Faiz İndirimi ve Jeopolitik Riskler Altını Cazip Hale Getiriyor

Kitiş, özellikle FED’in faiz indirim sinyalleri ve zayıflayan doların altına olan talebi artırdığını belirtti. Jeopolitik gerilimler ve seçim belirsizliklerinin de yatırımcıyı güvenli limana yönlendirdiğini ifade eden Kitiş, Türkiye özelinde döviz kurundaki yükselişin gram altını ons altından bağımsız şekilde yukarı çektiğini söyledi.

akdenizgercek3-001.webp

“Altın Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor”

Kitiş, "FED’in faiz indirim sinyalleri ve zayıflayan dolar, altını yatırımcılar için cazip hale getirirken; jeopolitik gerilimler ve seçim belirsizlikleri güvenli liman talebini artırmakta ve Merkez bankalarının rekor seviyedeki alımları fiyatlara kurumsal destek sağlamaktadır. Türkiye özelinde ise döviz kurundaki yükseliş, gram altını ons’tan bağımsız olarak yukarı taşımaktadır. Tüm bu ekonomik, siyasi ve psikolojik faktörlere gökyüzü hareketleri de eşlik ederek, son çeyrekte altının yükselişini güçlendiren çok katmanlı bir zemin hazırlamaktadır. Tüm bu unsurları bir arada değerlendirdiğimizde, 2025’in son çeyreğinde ons altının 3 bin 550-3 bin 800 USD bandına, gram altının ise 4 bin 800-5 bin 200 TL seviyelerine yönelmesini bekliyorum. Daha iyimser senaryoda ons 4 bin USD’nin, gram altın ise 5 bin 500 TL’nin üzerine çıkabilir. Sonuç olarak; altın yılın son çeyreğini güçlü kapatmaya hazırlanıyor ve yatırımcısına güvenli liman olmaya devam ediyor" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız