Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki programında altın, euro, borsa ve döviz piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirirken, yatırımcılara 'sert dalgalanma' uyarısında bulundu. Yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş'in öngörüleri şu şekilde:
Piyasalarda Önemli Gelişmeler
Bu hafta para piyasaları için oldukça kritik. Kısa vadeli pozisyonlardan uzak durmak gerekebilir. Yurt içinde enflasyon verisi, Euro bölgesi faiz kararı ve ABD tarım dışı istihdam verisi gibi önemli veriler açıklanacak. Tüm bunlar, piyasalarda büyük etkiye sahip olabilir. Dolar, euro, borsa, altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlıklarda sert dalgalanmalar bekleniyor.

Bant Aralıkları ve Destek Seviyeleri
Bu hafta piyasalarda takip edilecek bant aralıkları şu şekilde belirlendi: Geçen haftayı 9 bin 97 puan seviyesinden kapatan piyasalar, bu hafta 8 bin 900 ile 9 bin 50 puan arasında hareket edebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 8 bin 750 puan seviyesi destek olarak öne çıkıyor. Önceki uyarıları dikkate alanlar, altın pozisyonu almış olmanın doğru bir karar olduğunu görebilirler.

Dolar/TL ve Euro/Dolar Pariteleri
Dolar/TL kuru haftaya 31,40 lira seviyesinden başladı. Memiş'in beklentisine göre, Mart ayında 32 lira seviyesine doğru bir hareketlilik görülebilir. Euro/Dolar paritesi ise 1,0844 seviyesinde bulunuyor ve 1,09 seviyesi hedefleniyor. Bu hafta 1,0750 ile 1,09 arasındaki hareketler yakından takip edilecek.

Altın ve Gümüş Piyasaları
Ons altın, 2 bin 81 dolar seviyesinden haftaya başladı. Bu hafta 2 bin 60 ile 2 bin 90 dolar aralığı önemli bir izleme noktası olacak. Gram altın ise fiziki piyasalarda 2 bin 200 liraya yükseldi ve 3 bin lira hedefi korunuyor. Ons gümüş ise 23,06 seviyesinden haftaya başladı ve 24 dolar seviyesi hedefleniyor.
Gram gümüşün hedefi 25 lira seviyesinde bulunuyor. Bitcoin ise 63 bin dolar seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Ancak 55-65 bin dolar aralığında sert hareketliliklere dikkat edilmesi gerekiyor.