Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | “Hakkımızı istiyoruz”

“Hakkımızı istiyoruz”

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik talepleri ile ilgili hazırlanan kanun teklifleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik talepleri ile ilgili hazırlanan kanun teklifleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

“Hakkımızı istiyoruz”

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Derya Ünver, “Kamuda çeşitli statülerde çalışan ve farklı ücretler alan mühendis, mimar ve şehir plancıları, son 25 yılda ekonomik ve sosyal hakları açısından oldukça ciddi bir satın alma gücü kaybına uğramıştır. Söz konusu kamu görevlilerinin sadece çalışırken aldıkları ücretlerin erimesinin yanı sıra emekliliklerine etki eden diğer hakları da diğer kamu görevlilerine göre oldukça düşük kalmıştır. Son dönemde sağlık alanında tabiplere, hukuk alanında hakim-savcılar gibi dengimiz diğer meslek gruplarına yapılan ekonomik iyileştirmeleri kapsayan düzenlemeler ile birlikte bu meslek çalışanları ile mühendis, mimar ve şehir plancıları arasındaki ekonomik fark 3-5 kat oranında açılmıştır. Bu iyileştirmeler yapılırken meslektaşlarımızın ihmal edilmesi çalışma huzurunu ve barışını olumsuz etkilemiştir. Ülkemizin planlanması, sanayileşmesi ve kalkınması için oldukça önemli olan her projenin, her çalışmanın planlanması, yaşama geçirilmesi sürecinde sorumluluk üstlenirken, planlayan, denetleyen, hak edişlere imza koyan, ülke alt yapı ve imarının, sanayinin, tarımının, madenciliğinin, ormancılığının ve üretiminin temel unsuru olan, teknik ve bilimsel temelde yürüttükleri çalışmalarla vazgeçilmez bir yere sahip olan kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik sorunlarının en azından asgari düzeyde düzeltilebilmesi hedefiyle bazı düzenlemeler yapılması zorunluluk haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

DSC_0738

“SOSYAL ADALET SAĞLANMALI”

Başkan Derya Ünver, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarımızın; saha ve projelerde refah düzeyi yükselmiş bir şekilde daha verimli olabilmeleri ve dengimiz meslek grupları ile aramızdaki sosyal adaletin sağlanması kapsamında,  ‘Teknik iyileştirme’ adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendis, mimar ve şehir plancıları için de düzenlenmesi, Kamuda çalışan tüm meslektaşlarımızın aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak ‘Risk ve Sorumluluk Tazminatı’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, Ek ödemelerin dengimiz olan hakim, savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak kamuda çalışan tüm meslektaşlarımız için arttırılması, aylık tutarların, Yan ödeme oranının, Taban aylık katsayısının, Sözleşme ücretlerinin, Ek gösterge yansıtma oranlarının en az yüzde 195 olması, ek göstergelerin en az 6400 olması ve Özel hizmet tazminat oranlarının en az yüzde 250 olması vb. kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması gerekmektedir. Ülkemizin; sanayileşmesi, kalkınması ve gelişmesi açısından hayati öneme sahip meslekleri icra eden bizlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi ve meslek onurumuzun korunması konusunda bir adım atılmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

DSC_0731DSC_0729

Arda KIR

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız