Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | YÖK Başkanı Özvar istihdam odaklı programları devreye sokuyor

YÖK Başkanı Özvar istihdam odaklı programları devreye sokuyor

YÖK Başkanı Erol Özvar, İstanbul'da gerçekleşen bir programda üniversitelerin istihdama ve kültürel gelişime odaklandığını belirtti. Yükseköğretimde nitelik artışına vurgu yaparken uluslararası rekabetin önemine de değindi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, İstanbul'da gerçekleşen bir programda üniversitelerin istihdama ve kültürel gelişime odaklandığını belirtti. Yükseköğretimde nitelik artışına vurgu yaparken uluslararası rekabetin önemine de değindi.

YÖK Başkanı Özvar istihdam odaklı programları devreye sokuyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir programda İstanbul'daki üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi. Özvar, İstanbul'un ekonomi, kültür, sanat ve turizm merkezi olduğunu ve Türk yükseköğretim sisteminde de önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

İstanbul'da bulunan 61 yükseköğretim kurumunda 1,5 milyonun üzerinde öğrencinin eğitim aldığını belirten Özvar, şehirdeki üniversitelerin hem öğrencilere kaliteli eğitim imkanları sunarak hem de ülkenin bilimsel, kültürel, ekonomik, sosyal ve sanatsal gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

Mikro Yeterliliklerin Kredilendirilmesi

Özvar, yükseköğretim ve sektörler arasında dönüştürücü bir etkiye sahip olması beklenen mikro yeterlilikler konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Yükseköğretim Alanı standartlarına uyumlu prosedürleri belirlemek için tüm paydaşlarla çalıştıklarını belirten Özvar, mikro yeterliliklerin kredilendirilmesi sürecini yakın bir zamanda başlatmayı planladıklarını dile getirdi.

Öğrencilere katkı sağlamayan programları sistemden çıkartarak daha fazla istihdam odaklı programları devreye soktuklarını belirten Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri gibi yeni programların da bu dönüşümün bir parçası olduğunu vurguladı.

Yükseköğretimde Nitelik Artışı

YÖK Başkanı Erol Özvar, yükseköğretimde kalite odaklı yaklaşımın bir sonucu olarak, yeni lisansüstü programların açılması ve mevcut programların devam edebilmesi için belirlenen yeni şartları üniversitelerle ve kamuoyuyla paylaştıklarını açıkladı. Özellikle "akreditasyon" ve "nitelikli yayın" şartlarının getirilmesine dikkat çeken Özvar, bu adımların yükseköğretim sisteminin niteliğini daha da artırma amacıyla attıkları adımlarla uyumlu olduğunu vurguladı.

Uluslararasılaşma ve Rekabet

Özvar, uluslararasılaşmanın YÖK'ün önceliklerinden biri olduğunu belirterek, üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmaları için teşvik ettiklerini ifade etti. Özellikle gelecekte artacak olan küresel rekabet ortamında üniversitelerin rekabete hazır olmasının önemine dikkat çeken Özvar, öğretim elemanlarının uluslararası yayınlar yapmasının ve uluslararası projelerde yer almasının büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız