Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | YKS şampiyonlarının yerleştikleri üniversite ve bölümler belli oldu

YKS şampiyonlarının yerleştikleri üniversite ve bölümler belli oldu

Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçlarına göre Türkiye birincileri Zeynep Naz Çöne ve Mustafa Özateş, İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih etti.

Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçlarına göre Türkiye birincileri Zeynep Naz Çöne ve Mustafa Özateş, İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih etti.

YKS şampiyonlarının yerleştikleri üniversite ve bölümler belli oldu

2024 Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı ve bu yılın şampiyonları İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih etti.

Medipol Üniversitesi'ne Yoğun İlgi

Zeynep Naz Çöne ve Mustafa Özateş, YKS’de TÜBİTAK ek puanıyla Türkiye birincisi oldular ve tercihlerinde İstanbul Medipol Üniversitesi’ni tercih ettiler. Bu durum, Medipol Üniversitesi’nin akademik başarısının ve prestijinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Başarı Listesinde Medipol Üniversitesi'ne Yer Veren Diğer Öğrenciler

Türkiye genelinde dikkat çeken diğer başarılar arasında:

  • Türkiye 3.’sü Baki Yiğit Tomruk,
  • Türkiye 5.’si Ayşe Tuğçe Tepe,
  • Türkiye 8.’si Talha Özer,
  • Türkiye 9.’su Ali Eren Al,
  • Türkiye 15.’si Enes Kiraz,
  • Türkiye 28.’si Salih Köser,
  • Türkiye 30.’su Zeynep Sude Düz,
  • Türkiye 31.’si Talha Topçu

İki Türkiye birincisinin yanı sıra Türkiye 3.’sü Baki Yiğit Tomruk, 5.’si Ayşe Tuğçe Tepe, 8.’si Talha Özer, 9.’su Ali Eren Al, 15.’si Enes Kiraz, 28.’si Salih Köser, 30.’su Zeynep Sude Düz ve 31.’si Talha Topçu Uluslararası Tıp Fakültesini (UTF) kazandı.

Ayrıca YKS’yi ilk yüzde tamamlayan 14 öğrenci İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim görecek. YKS sözel puanda türünde Türkiye 6.’sı olan Furkan Pamukcu ise İletişim Fakültesini kazandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız