Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | ÖSYM hafta sonu iki sınav birden düzenleyecek

ÖSYM hafta sonu iki sınav birden düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını duyurdu.

ÖSYM hafta sonu iki sınav birden düzenleyecek

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre,

Sınav Bilgileri:

  • Cumartesi günü saat 13.45'te başlayacak e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) sınavı, 4 ilde ve 48 elektronik sınav salonunda gerçekleştirilecek.
  • Pazar günü saat 10.15'te başlayacak 2023-Kaymakamlık sınavı ise 7 il ve 9 sınav merkezinde, toplamda 47 binada yapılacak.

Ek Süre ve Engelli Adaylar:

  • Engelli adaylar için sınavda ek süre uygulanacak; bu adaylar 30 dakika ek süreyi kullanabilecekler.

Katılımcı Sayıları:

  • e-YDS'ye 5,018 aday, Kaymakamlık sınavına ise 22,015 aday katılacak.
  • e-YDS sınavında emniyet görevlisi dahil 273 kişi, Kaymakamlık sınavında ise 2,754 kişi görev alacak.

Kimlik Kartı Sorunu:

  • T.C. kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günlerinde açık olacak.

Başkanın Açıklamaları:

  • ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, adaylara başarılar dileyerek, Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı'nda genel yetenek ve genel kültür testi ile alan bilgisi testi olmak üzere toplamda 165 dakika cevaplama süresi verileceğini belirtti.
  • 2023 yılının son elektronik sınavının 80 sorudan oluşacağını ve 180 dakika cevaplama süresine sahip olacağını ifade etti.
  • Ersoy, bu sınavlarla birlikte yaklaşık 60 bin adayın elektronik sınavlara katılmış olacağını ve gelecek yıllarda farklı sınavların da elektronik ortamda uygulanmasının planlandığını vurguladı.
  • Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (EUS) bu yıl ilk defa elektronik ortamda gerçekleştirildiğini belirtti.
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız