Nürnberg Basın Heyeti Akdeniz Üniversitesi’nde

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Almanya Nürnberg’den gelen basın heyeti, Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, öğrenciler için yapılabilecek iş birliği imkanları konuşuldu.
Nürnberg Basın Heyeti  Akdeniz Üniversitesi’nde

Akdeniz Üniversitesi ziyareti kapsamında, İletişim Fakültesi ev sahipliğinde Basın Özgürlüğü paneli düzenlendi. Panelde, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Nürnberg Basın Kulübü’nün Medya Köprüsü Projesi çerçevesinde Antalya’ya gelen basın temsilcileri, İletişim Fakültesi öğrencilerine bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Basın Özgürlüğü Konuşuldu

Panelde, basının en büyük sorunlarından birinin sansür olduğu ifade edildi. Ayrıca, gazetecilikte otosansürün sansür kadar etkili olduğuna dikkat çekildi.

Almanya’dan Örneklerle Anlatıldı

Basın özgürlüğünün her demokrasi için olmazsa olmaz temel bir özgürlük olduğu ifade edildi. Ayrıca, Almanya’daki durumdan örnek verilerek, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün her yıl yaptığı sıralamada geçen yıl Almanya’nın 16. basamaktan 21. basamağa gerilediği belirtildi.

Kaynak:Akdeniz Üniversitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.