MEB'e bağlı eğitim kurumları için Yönetici Seçme Sınavı yapıldı

ÖSYM'nin düzenlediği Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı tamamlandı. Sınavda 64 bin 127 aday yarıştı ve sonuçlar 8 Mart Cuma günü açıklanacak.
MEB'e bağlı eğitim kurumları için Yönetici Seçme Sınavı yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2024-MEB-EKYS), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek amacıyla düzenlendi.

Sınav Detayları ve Katılımcı Sayısı

Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara 150 dakika içerisinde 80 soruyu cevaplama süresi verildi. Toplamda 64 bin 127 adayın başvurduğu sınav, 50 ildeki 52 sınav merkezinde, 187 farklı binada ve 2 bin 180 salonda gerçekleştirildi.

Görev Alan Kişi Sayısı ve Önlemler

AA'nın haberine göre, sınavda 8 bin 704 kişi, emniyet görevlisi dahil olmak üzere görev aldı. Ayrıca, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanlarında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutuldu.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Sınav sonuçları, adaylarla 8 Mart Cuma günü paylaşılacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.