İlk Özel Güvenlik İHA Ekibi Akdeniz’den

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'de ilk Özel Güvenlik İHA Ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla güvenlik görevlilerine İHA Ehliyet Belgesi verildi
İlk Özel Güvenlik İHA Ekibi Akdeniz’den

    Akdeniz Üniversitesi'nde ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamında Türkiye'de ilk Özel Güvenlik İHA Ekibi kuruldu. Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AKHUMER) düzenlediği eğitimleri tamamlayarak sertifika almaya hak kazan güvenlik görevlilerine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda İnsansız Hava Aracı Ehliyetleri verildi. Törene Rektör Özkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Ali Evren İmre, Rektör Danışmanı Cemil Tonbul, AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ve Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Topuz, İHA eğitmenleri ve güvenlik görevlileri katıldı.

 

GÜVENLİK ÖZGÜRLÜK DENGESİ

    Rektör Özkan, tedbirleri artırırken, özgürlük-güvenlik dengesini de gözeteceklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Bir üniversiteyi, üniversite yapan en temel özelliklerin başında öğrencilerine ve akademisyenlerine sağladığı bilimsel özgürlük ve eleştirel ortamdır. Güvenlik önlemlerinin planlanması ve uygulanmasında güvenlik-özgürlük dengesini gözetmek çok önemlidir. Yeni Özel Güvenlik İHA Timi’miz de, diğer güvenlik ekiplerimiz de bu dengeyi gözeterek görevlerini sürdürecekler. Birlikte öğrencilerimize huzur ortamı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.” Özkan, çalışmada emeği geçen eğitmenlere ve güvenlik ekiplerine teşekkür etti.

 

PANDEMİDE İKİ YÜZ ELLİ KURSİYERE EHLİYET VERİLDİ

    AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün online eğitime izin vermesiyle birlikte eğitimlerini ara vermeden sürdürdüklerini ve yüz yüze eğitime geçişin önünün açıldığını ve nitelikli eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fulya Almaz da pandemi sürecinde 250 kursiyere çevrim içi kurs düzenleyerek ehliyetlerini verdiklerini açıkladı. Konuşmalaların ardından Rektör Özkan, güvenlik görevlilerine İnsansız Hava Aracı Ehliyetlerini takdim etti. Ardından eğitmenlerin eşliğinde Rektör Özkan, İnsansız Hava Aracı kullanarak, teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.