Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar’dan Laiklik Vurgusu

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, ÇEDES protokolünün iptali gerektiğini belirtti ve Kocaeli’deki 30 Ağustos Ortaokulu’nda yaşanan olaya tepki gösterdi. İşte detaylar.
Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar’dan Laiklik Vurgusu

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, ÇEDES protokolünün iptali gerektiğini belirtti ve Kocaeli’deki 30 Ağustos Ortaokulu’nda yaşanan olaya tepki gösterdi. Din öğretmeninin çocukları izinsiz bir şekilde camiye götürmeye çalışmasını eleştiren Acar, “Başöğretmenin eğitim neferleri olarak, bize emanet edilen gelecek nesilleri kimsenin karanlık düşlerine feda etmeyeceğimizin bir kez daha altını çiziyoruz” dedi.

ÇEDES Protokolü ve Yaşanan Olay

Acar, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan ve ilerici kamuoyunun itirazlarına rağmen sistematik olarak dozu artırılan ÇEDES protokolünün, yerellerde münferit ve yasal zemini olmayan gerici uygulamalara da zemin hazırladığını belirtti. Kocaeli’deki 30 Ağustos Ortaokulu’nda yaşanan olayın, bu uygulamaların ne kadar sıradanlaştırılmaya çalışıldığının en güncel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Laiklik Vurgusu

Acar, derslerin okulda işlenmesi gerektiğini ve okul dışında yapılacak gezi ve etkinlikler için izin prosedürlerinin belli olduğunu vurguladı. Bu prosedürleri aşıp ders saatinde çocukların keyfi olarak okul dışında herhangi bir yere götürülmesinin hem hukuki hem meşru zemini olmadığını belirtti. Acar, “Kocaeli 1 No’lu Şubemizin gösterdiği laiklik refleksi, Eğitim-İş’in ülkenin hiçbir yerinde laiklik ve pedagoji karşıtı eylemlere geçit vermeyeceğinin de ispatı olmuştur” dedi.

Kaynak:Kamer Durdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.