Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

Kahramanmaraş merkez üssü gerçekleşen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından öğrenciler eğitim öğretim hayatına depremzede misafir öğrencileriyle bir arada girdi.

Kahramanmaraş merkez üssü gerçekleşen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından öğrenciler eğitim öğretim hayatına depremzede misafir öğrencileriyle bir arada girdi.

ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

DEPREM DEĞİL ALINMAYAN ÖNLEM ÖLDÜRÜYOR

VELİDER Antalya Şube Başkanı Tülin Koç “6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız 11 ilde meydana gelen depremler nedeni ile yeniden deprem gerçekliğini anımsadık.

Henüz şok aşamasından yas ve travma aşamasına gelmemiş bu toplumsal acı gerçek ile karşı karşıyayız. Sadece depremin yaşandığı yerlerde değil, tüm ülkede deprem kaygısı yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim Özel ve Resmi okulların da bulunan çocuklarımız 20 Şubat pazartesi günü 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemine başlayacaklar. Yaşanan depremlerden sonra, olası İstanbul depremi başta olmak üzere ülkenin diğer bölgelerini de değerlendirirsek gün geçtikçe zamanın daraldığı bilim insanları tarafından her mecrada dile getiriliyor. Yaptıkları açıklamalarda deprem değil, alınmayan önlemlerin ölüme sebebiyet verdiğini ifade ediyorlar. Diğer taraftan deprem bölgesinde yıkılan kamu binalarını da göz önünde bulundurursak kaygılarımızın ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

aica_2023022011_1ÖNERİLER

Çocukların ve velilerin kaygılarının azalması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Başkan Tülin Koç şu önerilerde bulundu: “Deprem bölgesinden gelen depremzede çocuklarımız öncelikli olmak üzere tüm çocuklarımız rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri tarafında hızlıca psikososyal eğitime tabi tutulmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okulların zemin etüdü ile bina risk analizlerinin biran önce bilimsel yöntemlerle, doğru ve şeffaf bir şekilde yapılmalı, bu sonuçlar velilere çeşitli kanallardan duyurularak okulların ana kapılarına asılarak ilan edilmelidir. Çocuklarımızın okulda olduğu bir saatte yaşanacak bir depremden dolayı oluşabilecek kötü manzaralarla karşılaşmamak için iş işten geçmeden ''yarın değil bugünden itibaren'' gerekli hazırlıklar yapılmalıdır.

 Okullarda yapılan rutin deprem tatbikatlarının dışında ‘’Depreme Hazırlık Eğitimi ‘’ modülü hazırlanıp ders olarak okutulmalıdır.”

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız