Edirne'de aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle Tunca Nehri'nin bazı kısımları tamamen kurudu. Vatandaşlar nehir yatağında yürüyüş yapabilirken, pirinç tarlaları ise sulama yapılmadığı için çatlamaya başladı.

Edirne'de kuraklık felaketi: Tunca Nehri tamamen kurudu

Geçmiş yıllarda vatandaşların yüzüp balık tuttuğu Tunca Nehri, Bulgaristan'da ve Edirne'de yaşanan aşırı sıcaklık ve kuraklık nedeniyle dibi gören bir kumsala dönüştü. Nehir yatağı o kadar kurudu ki, vatandaşlar karşıdan karşıya yürüyerek geçebiliyor.

Pirinç Tarlaları Tehlikede

Türkiye'nin yüzde 50'den fazla pirinç ihtiyacını karşılayan bölgedeki çiftçiler ise nehirden sulama yapamadıkları için endişe duymaya başladı. Üreticiler, nehirde su kalmadığı için tarlalarına su salamadıklarını ve 3 gün içinde tarlalar suyla buluşmazsa hasat yapamayacaklarını dile getirdi. Sulamanın yapılmadığı pirinç tarlalarında oluşan çatlaklar ise çiftçinin endişesini daha da artırdı.

Edirne'de kuraklık felaketi: Tunca Nehri tamamen kurudu

Sarı altın o köyde çiftçinin yüzünü güldürdü! Cennet hurması üreticisi paraya para demiyor Sarı altın o köyde çiftçinin yüzünü güldürdü! Cennet hurması üreticisi paraya para demiyor

Çiftçilerden Yetkililere Çağrı

Edirne'nin Değirmenyeni köyünden geçen Tunca Nehri'nin dibi görmesi sonucu çeltik tarlalarında toprağın çatladığını söyleyen bir çiftçi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bulgaristan'daki barajlardan su salınması için yetkililere çağrıda bulundu. Bulgaristan'ın barajlardan su salmaya başladığında üretimde sorun yaşanmayacağını anlatan üreticiler, yetkililere seslendi.

Edirne'de kuraklık felaketi: Tunca Nehri tamamen kurudu

Kaynak: İHA