Belçika'nın Oost Vlaanderen iline bağlı Oudenaarde kentindeki Noel pazarında trajik bir olay meydana geldi. Pazarda renkli ışıklarla süslenen 20 metre yüksekliğindeki ağaç devrildi.
Ağacın altında kalan 3 kadın yaralandı. Başından yaralanan 63 yaşındaki kadın, hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Diğer iki yaralının ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, görgü tanıkları ağacın şiddetli rüzgarın ardından devrildiğini belirtti. Belçika medyası ise daha önce ağacın sağlam bir şekilde kurulup kurulmadığına dair endişelerin olduğunu aktardı. Öte yandan, Belçika'nın batısında dün Pia Fırtınası etkili olmuş, meteoroloji servisi kıyı bölgeleri için sarı kodlu uyarı yayınlamıştı.