Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin kuzeydoğusundaki cephe hattını ziyaret etmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, ülkesine yapılacak yardımların gecikmesinden Rusya'nın faydalandığını belirterek, "Şu anda Rus birliklerinin yoğunlaştığı cephe hattının çeşitli kısımlarında son derece zor bir durum var" dedi.
Zelenski, Rusya'nın "yapılacak yardımların gecikmesinden faydalanmasının çok hassas bir konu olduğunu" vurguladı. Topçu kıtlığı yaşandığını belirten Zelenski, "Cephe hattında hava savunması ve daha uzun menzilli silahlara ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde konuştu.
ABD'nin Yardım Paketi
ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik toplamda 95,3 milyar dolarlık bir destek paketini onayladı. Bu paket kapsamında Ukrayna'ya "Rusya ile mücadelesine destek olmak için" 60 milyar dolar ayrıldı. İsrail'e ise "güvenlik yardımı sağlamak için" 14 milyar dolar tahsis edildi. Ayrıca, Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan ve diğer ABD müttefiklerine destek olmak amacıyla 8 milyar dolarlık bir yardım da içerisinde bulunuyor.
ABD'nin 2023'te Ukrayna'ya 34 ayrı paket halinde toplam 24 milyar dolarlık savunma yardımında bulunduğu hatırlatıldı.