Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Pentagon: Gazze'ye yardım için geçici liman inşası 60 gün sürebilir

Pentagon: Gazze'ye yardım için geçici liman inşası 60 gün sürebilir

ABD Savunma Bakanlığı, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla kurulacak geçici limanın inşasının 60 gün sürebileceğini açıkladı. Liman projesi, ABD askeri varlığı olmadan açık denizden yürütülecek.

ABD Savunma Bakanlığı, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla kurulacak geçici limanın inşasının 60 gün sürebileceğini açıkladı. Liman projesi, ABD askeri varlığı olmadan açık denizden yürütülecek.

Pentagon: Gazze'ye yardım için geçici liman inşası 60 gün sürebilir

ABD Savunma Bakanlığı, Gazze sahiline insani yardım ulaştırmak amacıyla kurulacak geçici limanın inşasının 60 gün sürebileceğini belirtti.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında ABD'nin Gazze sahiline insani yardım götürmek için planladığı geçici limana ilişkin açıklamalarda bulundu. Ryder, "Savunma Bakanlığı, benzer düşüncelere sahip ülkeler ve ortaklarla iş birliği yaparak Gazze'de geçici bir iskele kurmak için acil bir görev üstlenecek. Şu anda, konuşlandırılacak kuvvetleri belirleme aşamasındayız. Ancak, Langley-Eustis Üssü'ndeki Yedinci Ulaştırma Tugayı'nın destek göreviyle görevlendirildiğini doğrulayabilirim. Gazze'de sahada hiçbir ABD kuvvetinin olmayacağını vurgulamak isterim" dedi.

Açık Denizden Yürütülecek

Ryder, ABD Savunma Bakanlığının liman projesini Gazze'de ABD askeri varlığı olmadan açık denizden yürüteceğini belirterek, "Planlanan konsept, ABD askeri personelinin açık denizdeki askeri gemilerde bulunmasını içeriyor, ancak ABD askeri personelinin karaya çıkmasını gerektirmiyor. Sahadaki güvenlik açısından bölgedeki ortaklarımızla planlama ve koordinasyon yapmaya devam ediyoruz" diye ekledi.

Yardım Dağıtımı ve Süreç

Yardım dağıtımıyla ilgili olarak Ryder, ilerleyen dönemlerde daha fazla ayrıntı verileceğini ancak Gazze'ye yardım dağıtımı konusunda müttefik ve ortak ülkeler, BM ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon halinde olduklarını söyledi. Geçici liman projesinin süresine de değinen Ryder, "Operasyona başladıktan sonra, teslim edilen yardımın miktarı birçok değişkene bağlı olacak ve muhtemelen zaman içinde artacaktır. Teslimatların Gazzelilere günde 2 milyondan fazla öğün sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Biden'dan Ateşkes Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden ise Philadelphia'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze'de Ramazan'a kadar bir ateşkes olup olmayacağı sorusu üzerine Biden, "Zor görünüyor" şeklinde cevap verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız