Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!

Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gerçekleşen katliamlara karşı tepki göstererek, İsrail'in soykırımını en sert şekilde kınıyoruz açıklamasında bulundu.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve gerçekleşen katliamlara karşı tepki göstererek, İsrail'in soykırımını en sert şekilde kınıyoruz açıklamasında bulundu.

Küba Devlet Başkanı İsrail'i kınadı! Soykırım!

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü'nde, tıp fakültesinde eğitim gören, bunlardan 53'ü Gazze Şeridi'nden olan toplam 144 Filistinli öğrenciyle bir araya geldi.

Canel, Filistinli tıp öğrencileriyle gerçekleştirdiği görüşmede, öğrencilerin devam eden eğitim süreçlerini ve ailelerinin güncel durumlarını dinledi. Filistin'in Havana Büyükelçisi Akram Samhan da İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'deki son durumu Canel'e aktardı. Küba Devlet Başkanı, "Gazze'de yaşananları haklı çıkarmak mümkün değil ve bu barbarlık sürekli olarak kınanmalıdır" şeklinde konuştu. İsrail tarafından öldürülen sivillerin büyük bir bölümünün kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çeken Canel, İsrail'in eylemlerini Filistin'in geleceğinin silinmeye çalışılması olarak nitelendirdi. Öğrencilere hitap ederek, tıp alanında uzmanlıklarını tamamlamaları için tüm desteklerin sağlanacağını ifade eden Canel, Filistin'in kendi kaderini tayin hakkını kullanarak bağımsız ve egemen bir devlete dönüşmesini umduklarını belirtti. İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırıyı kınayan Canel, ateşkes çağrısında bulunarak İsrail'in soykırımını şiddetle kınamıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız