Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu

Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu

Japonya'da askeri tatbikat sırasında çarpışarak düşen ve 8 askerin öldüğü 2 SDF helikopterinin enkazı, kazadan 3 ay sonra 6 bin metre derinlikte bulundu.

Japonya'da askeri tatbikat sırasında çarpışarak düşen ve 8 askerin öldüğü 2 SDF helikopterinin enkazı, kazadan 3 ay sonra 6 bin metre derinlikte bulundu.

Japonya'da 2 SDF Helikopterinin Enkazı 3 Ay Sonra Bulundu

Japonya'da 20 Nisan'da Pasifik Okyanusu’nda gerçekleştirilen askeri tatbikat sırasında çarpışarak denize düşen Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait SH-60K tipi 2 helikopterin enkazı, kazadan 3 ay sonra bulundu. SDF’den yapılan açıklamada, 6 bin metre derinliğe kadar inebilen bir insansız sualtı aracının helikopterlerin yerini tespit ettiği belirtilirken, enkazı karaya çıkarma ihtimalinin değerlendirileceği ifade edildi.

Her biri 4 SDF üyesi taşıyan SH-60K tipi 2 helikopter, 20 Nisan'da Tokyo'nun yaklaşık 600 kilometre güneyindeki Torishima Adası açıklarında yapılan askeri tatbikat sırasında çarpışarak denize düşmüştü. Olayın ardından bölgede başlatılan arama çalışmalarında 1 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığı bildirilirken, 7 kişi kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

Kayıplar Ölü Olarak Kaydedilmişti

SDF’den geçen ay yapılan açıklamada, kayıp 7 kişinin hayatta kalma ihtimalinin düşük olduğu belirtilerek kayıpların ölü olarak kabul edildiği kaydedilmişti. Bu açıklama, arama kurtarma çalışmalarının sonuçsuz kalmasının ardından gelmişti.

Enkaz 6 Bin Metre Derinlikte

Kazanın nedeni ve helikopterlerin çarpışma sebepleri hakkında soruşturma devam ederken, enkazın çıkarılma çalışmalarının da değerlendirildiği bildirildi. 6 bin metre derinlikte bulunan enkazın çıkarılması, teknik ve lojistik zorluklar nedeniyle zaman alabilir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız